Este binecunoscut faptul că Ion Țiriac este un tip extrem de exigent. Președintele Federației Române de Tenis nu este genul de persoană care să aducă laude prea des celor din jur. Acest lucru a fost confirmat chiar de Simona Halep, care a dezvăluit că oricât de bine ar juca, omul de afaceri are mereu ceva de obiectat.

Acum câteva zile, Ion Țiriac a fost surprins în Complexul său de la Otopeni alături de una dintre marile speranțe ale tenisului românesc, Alexandru Coman. Omul de afaceri în vârstă de 80 de ani a fost surprins în pantaloni scurți, alături de jucătorul care se află pe locul 2 în clasamentul internațional U14 și numărul 25 în cel de U16, susține Libertatea.

Mama lui Alexandru Coman a dezvăluit pentru sursa mai sus citată ce i-a spus Ion Țiriac „puștiului minune” al tenisului românesc după sesiunea de antrenament. Astfel, președintele FRT a făcut o afirmație care nu îl caracterizează.

„Din poziția în care ne aflam, nu auzeam prea bine discuțiile din teren, însă, la final, domnul Țiriac ne-a spus despre Alex că are o tehnică foarte bună, care depășește nivelul categoriei de vârstă 14 ani. S-a exprimat ceva de genul ”are un forehand nu de nota 10, de 12…”. De asemenea, a apreciat calitatea serviciului unu al lui Alex, forța și plasamentul, punctând faptul că la serviciul doi este loc de îmbunătățire cu privire la kick și la efect.

Citeste si...  Afaceristul Nelu Iordache lansează acuzaţii explozive: Ponta şi 'grupul de la Cluj', în spatele arestării sale

Întâlnirea nu a avut ca scop primirea din partea domnului Țiriac a vreunui suport financiar. Domnul Țiriac a dorit să îl cunoască pe Alex și pe antrenorul său, Alexandru Banciu, în urma rezultatelor foarte bune din ultima perioadă. Recompensa pentru Alex a fost tocmai prezența sa acolo, unde a putut sta în teren cu o personalitate a tenisului românesc și mondial”, a spus Delia Coman, mama lui Alexandru.

Ion Țiriac şi Primăria sectorului 1 vor reconstrui cel mai vechi club de tenis din țară
Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, și Primăria sectorului 1 au semnat un protocol de colaborare în vederea reconstruirii cele mai vechi club de tenis din țară, Doherty din Capitală. Clubul va fi amplasat în apropierea Operei Naționale Române, unde a fost de fapt înainte să fie demolat.

Ion Țiriac a precizat că avea în minte de mult timp reconstruirea acestui club de tenis. „Un copil are nevoie de 9 luni ca să se nască. Acest proiect cred că îl am în mână de aproape 20 de ani. Mulţumesc azi şi în numele copiilor care vor folosi acest centru, care este cel mai vechi club de tenis din ţară”, a declarat Ion Țiriac, președintele FRT.