Ion Ţiriac (78 de ani) a trăit o viaţă plină de realizări, însă omul de afaceri are şi amintiri care nu îi dau pace şi care revin mereu ca un bumerang.

Cel mai mare regret al lui Ion Ţiriac e că nu a câştigat niciodată Cupa Davis, deşi a fost foarte aproape să o facă în trei rânduri. Alături de Ilie Năstase, fostul tenismen a disputat finalele competiţiei inter-ţări din anii 1969, 1971 şi 1972, toate fiind pierdute în faţa echipei Statelor Unite. După ce a vorbit la Telekom Sport despre cea mai importantă realizare a sa, Ţiriac şi-a exprimat dezamăgirea vizavi de faptul că nu a pus mâna pe „Salatiera de argint”.

„Cea mai mare realizare este cea la care nu am depus atât de mult efort pe cât ar fi trebuit să o fac: familia, probabil. Eu am avut o deplasare profesională. Pe tot ce am pus mâna am încercat să văd cât de bine pot să fac azi faţă de ieri. Îmi pare ră ca nu am avut şi eu o Cupa Davis acasă, mititica… Asta este. Am trăit o viaţă senzaţională, toata viaţa mea a fost aşa. Datorez foarte puţin altora şi mă simt liber precum o pasăre”, a declarat Ion Ţiriac pentru sursa citată.

Citeste si...  Accident grav în Argeş. 14 persoane preluate de ambulanţă. S-a declanşat Cod Roşu

Ion Ţiriac a jucat în toate cele trei finale pierdute de România cu SUA în Cupa Davis: 0-5 în 1969, pe târăm american, 2-3 în 1971, tot în deplasare, şi 2-3 în 1972, la Bucureşti.