Omul de afaceri Ion Țiriac, unul dintre cei mai bogați oameni din lumea sportului și deținător al turneului de tenis de la Madrid, dă ultimatum autorităților din capitala Spaniei și a anunțat că va muta turneul fie în Germania, fie în Rusia.

„În ultimii 15 ani m-am înțeles cu toți primarii orașului Madrid, mai puțin cu Manuela Carmena! Acum, Madridul nu are interesul să continue cu turneul și există alte două orașe care îl doresc, din Germania și Rusia. Îmi pare rău, gata, nu mai pot aștepta! S-a ajuns prea departe. Munchen, Berlin și Moscova sunt foarte interesate de turneu și vor să construiască arene și să ofere bani mai mulți. Cu cei de la Berlin mă întâlnesc săptămâna viitoare.

Mi-am dorit să reziste pe viață acest turneu în Spania, dar nu am primit niciun răspuns. Iar dacă o altă țară îmi face o ofertă, n-am altă posibilitate decât să îi dau curs. Aștept un răspuns până pe 1 august, acesta este termenul limită”, a spus Țiriac pentru El Mundo, informează Digisport.

Citeste si...  Gheorghe Hagi mai trage un semnal de alarmă, find total dezamăgit faţă de nepăsarea guvernanţilor

Contractul pe care Țiriac îl are cu autoritățile din capitala Spaniei expiră în 2021. Omul de afaceri a dezvăluit care sunt neînțelegerile dintre cele două părți.

„Premiile au crescut, ATP te forțează să le plătești și vrea ca și contribuția orașului Madrid să crească. Am considerat necesar să construiască încă o arena de 10.000 de locuri și să mărească premiul”, a adăugat Țiriac.

Potrivit jurnaliştilor spanioli, profitul total pe care turneul i-l aduce lui Ţiriac este de 35 de milioane de dolari (29,5 milioane de euro) pe an.

Competiţia de la „Caja Magica” aduce oficialităţilor din Madrid, pe lângă expunere la nivel global, beneficii în valoare de 107 milioane de euro anual. Turneul din capitala Spaniei este de categorie Masters la masculin şi Premier Mandatory la feminin.