Ion Iliescu a fost operat de medicii de la Institutul C.C. Iliescu, diagnosticul său fiind pericardită lichidiană – tamponadă cardiacă. Conform medicilor, rezultatul intervenţiei a fost unul foarte bun, Ion Iliescu fiind „stabil şi în afara unui pericol imediat”.

Ion Iliescu a ieșit din sala de operație, iar medicii spun că acesta se simte bine, iar operația a reușit. Fostul președinte le-a cerut medicilor să nu ofere informații despre starea sa de sănătate.

Știre inițială

Ion Iliescu se află, în momentul transmiterii acestei știri, în sala de operații de la Institutul C.C. Iliescu din Capitală, după ce i s-a pus diagnosticul de pericardită, o afecţiune care constă în inflamarea membranei subţiri care acoperă inima.

Citeste si...  NATO şi-a exprimat sprijinul SUA pentru retragerea din tratatul fortelor nucleare intermediare

„Fostul președinte s-a prezentat luni, la ora 11.00, la spitalul nostru, pentru un control periodic, însă medicii au decis să transfere pacientul la C.C. Iliescu, asta pentru că domnul Iliescu prezenta o respirație greoaie, dispnee. Pentru siguranța dumnealui s-a decis transferul. Nu era în stare gravă”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Silvius Negoiță, purtător de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgență Elias din Capitală.

În urmă cu 20 de ani, fostul președinte a fost supus unei intervenții chirugicale la Paris, când i-au fost montate stenturi.

Fostul președinte are 89 de ani.

Fostul președinte a deținut funcția de președinte al României pentru două mandate, între 1992-1996 și 2000-2004.