Jurnalistul Ion Cristoiu a apreciat, miercuri, la Antena 3, despre fenomenul intitulat generic #șîeu, pornit de la un om de afaceri care a construit în Moldova un metru de autostradă, că a fost un test de manipulare sprijinit de publicații apropiate de SRI.

Ion Cristoiu sustine că protestul # șî eu a beneficiat de sustinerea ziarelor SRI

„Stiti ce m-a nelistit cel mai tare? Prostia aia cu autostrada. Dupa parerea mea, cineva a facut un test si testul a iesit perfect. Aia e o prostie, o nebunie, o prostie, dar nu-mi imaginez niciodata, in viata mea, ca aceasta chestie va deveni nationala. A fost o masinarie de lucru si mi-am dat seama de la ziarele care au sprijinit, care sunt toate ale SRI-ului. Nu vi s-a parut anormal? A fost un test genial (…) Dupa parerea mea, a fost un test sa vada cat de usor de manipulat e poporul roman”, a spus Cristoiu, la Antena 3.

Citeste si...  Ion Cristoiu se arată dezamăgit

Președintele Klaus Iohannis s-a numărat printre cei care s-au alăturat protestului „România Vrea Autostrăzi”, inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, în care zeci de mii de persoane și-au oprit activitatea timp de 15 minute.

Protestul inițiat de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, care a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova, a devenit unul național.

Cei care se alătură în mediul online protestului au marca #șîeu.

Printre cei care au răspuns provocării se numără Viorel Cataramă, JYSK România, două companii de IT din Cluj-Napoca, 35 de primari din județul Brașov, precum și alți edili din țară care au anunțat că își vor întrerupe activitatea timp de 15 minute, la acea oră.