Jurnalistul Ion Cristoiu comentează pe blogul său declarațiile recente ale liderului PSD, Liviu Dragnea, care a susținut că nu are nicio afacere în Brazilia şi nicio legătură cu Tel Drum, afirmând că „totul pleacă de Soros”. Jurnalistul este de părere că liderul PSD încearcă să-și spele imaginea jucând rolul victimei, supraevaluându-și importanța.
„Cine a văzut interviul sau, mai bine zis, cine a avut tăria să vadă interviul, deşi ispita îl îndemna să meargă la o bere, şi-a dat seama, după tonul molcom, de bunică pe cale de a-și adormi nepoții printr-o poveste fără cap și coadă, că a fost vorba doar de o banală tentativă a lui Liviu Dragneade a se victimiza în faţa publicului telespectator al României Tv, alcătuit în mare parte din persoane cărora le plac mustăţile.
Liviu Dragnea a zis Nu cedez! invocînd o vastă conspirație împotriva sa, o conspirație internă și externă pusă la cale de forțe obscure, dar teribile în amploarea lor.
(…) Liviu Dragnea nu e nici primul nici ultimul politician român nu numai din postdecembrism, dar și din întreaga Istorie modernă a țării, care-și supraevaluează importanța prezentîndu-se drept ținta unei Conspirații planetare”, scrie jurnalistul.
Ion Cristoiu atrage atenția că principala cauză a campaniei de presă împotriva lui Liviu Dragnea o reprezintă mai degrabă acțiunile politice recente al PSD-ului, precum demiterea propriului Guvern. Mai mult, jurnalistul spune că există o consipirație împotriva liderului PSD „iniţiată și condusă chiar de Liviu Dragnea”.
„(…) O simplă privire aruncată asupra realităţilor sesizează imediat o uriaşă disproporţie între ceea ce invocă Liviu Dragnea a fi o campanie fără precedent împotriva sa și ceea ce se întîmplă în realitate.
(…) Da, există o întreagă campanie de presă împotriva lui Liviu Dragnea.
Ea, campania, are drept principală cauză nu George Soroş, nu conspiraţia, ci aberaţiile lui Liviu Dragnea.

Citeste si...  Dragnea, despre declaraţiile lui Teodorovici privind achiziţiile publice: Nu comentez gânduri

E răsturnarea propriului Guvern pe un motiv pueril efectul unei campanii „bine finanţate”?

E desemnarea drept premier a unui FSN-ist din anii ’90, ţinut pînă acum la conservare, în pivniţă, rezultatul unei campanii concertate ?
E halucinanta bîlbîiala cu noul Program de Guvernare, produsul unei Conspiraţii anti-Dragnea?

Toate cele despre care e criticat Liviu Dragnea sunt produse nemijlocit de Liviu Dragnea.

Există o conspiraţie împotriva lui Liviu Dragnea?

Fireşte că da.

E o conspiraţie iniţiată și condusă chiar de Liviu Dragnea!”, conchide jurnalistul.