JurnalistulIon Cristoiu  vine cu explicații importante pentru social – democrații care au încercat fără succes să îl îndepărteze pe Liviu Dragnea de la șefia  PSD.

„De ce a eșuat Puciul din PSD? Pentru că a fost Puci și nu Revoluție

Într-o atmosferă aflată în marja de eroare a filmelor cu mafioți (s-au luat telefoanele mobile, participanții au mers la toaletă doar însoțiți), Liviu Dragnea a primit un zdrobitor vot de încredere la ședința CExN de vineri, 21 septembrie 2018. Strădaniile Diviziei Presă, vîrîte pînă-n gît în Complot, de a micșora proporțiile eșecului înregistrat de puciști sînt deosebit de primejdioase pentru abordarea lucidă a situației din PSD. Să reamintim, pentru a evidenția victoria lui Liviu Dragnea, și alte cîteva amănunte:

„Ședința CExN a fost convocată de Liviu Dragnea și nu de puciști; votul de încredere a fost cerut de Liviu Dragnea; Liviu Dragnea e cel care a blocat votul de excludere a Gabrielei Firea; puciștii s-au prezentat la Conferința de presă de vineri noaptea, mai descumpăniți decît Puciștii de la Moscova lui august 1991, în timp ce Liviu Dragnea a impresionat prin calm și siguranță.

Citeste si...  Cea mai mare lovitură pentru Dragnea vine de la CSM: I-a STRICAT planurile!

De ce a eșuat Puciul din PSD?

Răspuns de necontestat, care rezumă o bibliotecă de explicații:

Pentru că a fost Puci și nu Revoluție.

Revoluție înseamnă o mișcare într-un partid, într-un stat, într-un domeniu care-și propune în esență schimbarea din temelii a ordinii existente.

Puciul înseamnă o manevră care-și propune să schimbe o gașcă cu altă gașcă.

La nivelul întregului domeniu nu se schimbă nimic.

Revoluție înseamnă o mișcare amplă dacă nu susținută de toți cei dintr-un domeniu atunci măcar susținută în tăcere sau măcar dorită de mase.

Puciul e o acțiune a cîtorva complotiști fără nici o legătură cu masele.

O acțiune dacă nu pusă la cale, atunci măcar pilotată din exterior.

Tot ce s-a întîmplat în PSD în ultima vreme are notele definitorii ale unui puci și nu ale unei revoluții, nici măcar al unei reforme”, scrie Ion Cristoiu pe blogul său.