Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi premierul Ludovic Orban vor merge, miercuri, la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei. Cei doi oficiali se vor afla la CNCCI începând cu ora 12:30.

Centrul a fost activat pe 17 martie, la o zi după decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României.

CNCCI urmăreşte activitatea tuturor centrelor judeţene aflate în coordonarea prefecţilor şi a inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Președintele României a anunțat că nu se poate pune, cel puțin pentru moment, problema ca măsurile impuse de autorități să fie relaxate. Dacă s-ar face acest lucru, criza provocată de noul coronavirus ar urma să dureze „luni de zile”, avertizează Iohannis.

„Auzim la știri că sunt unele țări unde se face un plan pentru relaxare. Noi în România nu suntem în această fază. La noi numărul de cazuri crește, persoanele tratate la urgențe cresc și chiar dacă ne dorim cu toții să se termine cât mai repede criza, nu suntem încă în faza în care putem să ne relaxăm”, a declarat șeful statului la finalul vizitei efectuate la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Citeste si...
Băsescu, previziuni sumbre despre referendumul lui Iohannis: PSD va fi de neoprit

Iohannis și Orban au merers astăzi la CNCCI
Centrul a fost activat pe 17 martie, la o zi după decretarea stării de urgenţă pe teritoriul României, ca urmare a răspândirii noului tip de coronavirus. Acesta are misiunea de a monitoriza atent activitatea tuturor centrelor judeţene aflate în coordonarea prefecţilor şi a inspectoratelor pentru situaţii de