Președintele Klaus Iohannis a evitat vineri să facă vreo declarație pe tema referendumului, spunând în fața jurnaliștilor, la Bruxelles, că „o să vorbim când ajungem acasă”.

Cât despre gafa legată de moldoveni, Klaus Iohannis a afirmat că nu a spus că suntem popoare diferite, ci națiuni diferite.

„Nu, am spus că suntem națiuni diferite, nu popoare diferite. Sunt sigur”, a spus Iohannis, la Bruxelles.

Președintele Klaus Iohannis pare că a validat, premieră pentru un oficial român, sintagma de ”popor moldovean”. În cadrul sesiunii de întrebări și răspunsuri din cadrul Dezbaterii „Președinte sau cetățean/ om politic și societate civilă”, președintelui României i s-a pus o întrebare despre o eventuală unire a României cu Republica Moldova:

Gafă majoră a președintelui României. Klaus Iohannis :

”Întrebare: (…) Este vorba de unirea României cu Moldova, de ce nu s-a făcut în Anul Centenar și de ce nu s-a încercat nimic? Doar numărul 2 a vorbit ceva, însă foarte neclar, și nimeni nu a încercat să facă ceva, un referendum. Parlamentul sunt convins că nu va vota niciodată această Unire, și de asta vă întreb pe dumneavoastră de ce şi când va fi posibil să facem acest referendum, să ne unim cu Moldova?

Citeste si...  Judecătorii îl ţin ca pe ace pe Dan Voiculescu

Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Atunci când ambele popoare vor hotărî că vor acest lucru, atunci se va întâmpla.”

Autoritățile de la București luptă constant împotriva sintagmei de popoare separate, de ”popor moldovean” și ”limbă moldovenească” și se promovează adevărul istoric de popor român și limbă română.