klausa546555bfef00f872934e8d35ac1c67c_94875000_77866000_46192000

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a anunţat, marţi, după prima şedinţă a noului Birou Politic al partidului, că s-a decis ca niciun parlamentar liberal să nu mai voteze împotriva cererilor de încuviinţare a arestării preventive, el precizând că este vorba despre „o linie clară de comportament”

„Conducerea partidului a hotărât să nu mai existe voturi împotrivă când se cer încuviinţări în Parlament, lucru care până acum poate nu a fost stabilit foarte clar. Vrem să dăm un semnal clar în această privinţă, pentru statul de drept. Din acest moment, parlamentarii PNL nu vor mai vota împotriva încuviinţării”, a anunţat Klaus Iohannis.

Întrebat ce riscă parlamentarii PNL dacă nu respectă această decizie, Iohannis a spus că această chestiune va fi stabilită ulterior, după discuţii tehnice în cadrul partidului.

„Ceea ce este important este că PNL a stabilit o linie clară de comportament. Noi vom vota pentru încuviinţare”, a precizat Iohannis.

Preşedintele PNL a vobit şi despre iniţierea de către PNL şi PDL a unei moţiuni simple pe tema justiţiei.

„Suntem foarte nemulţumiţi cum se raportează guvernarea, PSD, la tema justiţiei şi a statului de drept şi foarte nemulţumiţi că minstrul justiţiei are o implicare netransparentă în chestiunile care sunt acum în discuţie”, a spus Iohannis.

Comisia juridică a Camerei a respins, luni, cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a deputatului UNPR Titi Holban, fiind înregistrate 10 voturi „pentru”, 9 „împotrivă” şi 2 abţineri.

Vicepreşedintele comisiei, Ciprian Nica, a precizat, după şedinţă, că, pentru ca decizia să fie validă, în comisie trebuia să fie jumătate plus unu din voturi, el precizând că trebuia să fie 11 voturi pentru încuviinţare, având în vedere că au fost 21 de deputaţi prezenţi. „Prin urmare, raportul va fi că nu s-a întrunit numărul necesar de voturi pentru încuviinţarea arestării preventive, urmând ca acaestă decizie să o stabilească plenul”, a spus Nica.

Titi Holban este al patrulea deputat pentru care organele abilitate cer, în acest an, încuviinţarea arestării preventive, după Florin Popescu, Daniel Chiţoiu, Vlad Cosma. În toate celelalte cazuri plenul Camerei a respins solicitările DNA.

Citeste si...  Prima reactie a Simonei Florescu, dupa ce fiica ei a divortat de grec!