Actualitate, Featured

Iohannis nu iartă! Vezi cum a umilit-o pe Dăncilă

Frank Engel, europarlamentar luxemburghez, şeful Partidul Creştin Social membru în PPE, a relatat, într-un dialog pentru Ziare.com, că premierul Viorica Dăncilă le-a spus eurodeputaţilor socialişti că „nu există corupţie în România, este doar o manieră diferită, cultural vorbind, de a mulţumi cuiva”.

Iohannis nu iartă! Vezi cum a umilit-o pe Dăncilă pe altă parte ia dat dreptate :

”Știți că, pe undeva, are dreptate, Dăncilă fiindcă tolerarea corupției este un fenomen legat de cultură și educație. Corupția are întotdeauna, actul de corupție, doi actori – unul care dă și unul care primește. Cel care dă și cel care primește au o vină comună și faptul că nu suntem noi mai vehemenți împotriva corupției, cu siguranță, se datorează și faptului că, la noi, încă nivelul de educație nu este optim. Acesta este unul dintre motivele de bază pentru care am început să lucrez pe proiectul „România Educată”. Noi avem nevoie de educație nu numai ca să recunoaștem un Brâncuși când îl vedem. Noi avem nevoie de educație și să recunoaștem dacă justiția este dreaptă sau nu, dacă un act făcut de un politician este un act de lobby sau un act de corupție, și așa mai departe. În orice sector, dacă mergem în profunzime, vedem că mai multă educație aduce mai multă claritate și cred că pentru unii din înalții demnitari ar fi o lecție interesantă să aibă contact și cu cultura. Așa cum, pentru noi, este nu neapărat de dorit, dar se vede că fără noi nu se poate să ne implicăm în combaterea corupției. O justiție dreaptă, o luptă anticorupție eficientă este absolut necesară pentru România, lucru pe care l-am spus de foarte multe ori și o să îl repet încă de foarte multe ori, fiindcă eu cred că asta ne trebuie.

Un referendum, ca să nu rămână lucrurile cumva, așa, în suspans, nu poate să producă o lege. Un referendum, însă, poate să exprime atitudinea nației, și asta vreau. Și îmi doresc ca națiunea română să spună clar dacă vrea să tolereze în continuare corupția și corupții care schimbă legea pentru ei, ca să scape, sau dacă trebuie să tragem linie și să spunem „până aici și atât!”. Și de aici începem să reparăm ce s-a stricat, fiindcă s-a stricat deja foarte mult, foarte, foarte mult. Și știți bine că marile sisteme publice, educația, justiția, sunt destul de rezistente și reziliente, dar odată ce încep să scârțâie, se repară foarte greu, și eu sper să ajungem foarte repede în faza în care se termină această golăneală cu care avem de-a face în actul guvernare și să începem să reparăm lucrurile.”, a spus Klaus Iohannis.

blank