Judecătorii Curții Constituționale vor lua în dezbatere, miercuri, sesizarea președintelui Klaus Iohannis pe Legea bugetului de stat.

Surse politice convergente ne-au explicat că în mediul politic se fac planuri pentru o respingere de către judecătorii CCR a solicitării lui Klaus Iohannis. Cei de la PSD nu-și fac griji cu privire la răspunsul CCR și deja pregătesc strategia de comunicare prin care îl vor acuza pe Iohannis că, de fapt, nu a dorit decât să amâne intrarea în vigoare a Legii bugetului.

Având în vedere șansele foarte reduse pentru o victorie la CCR, președintele Klaus Iohannis va fi nevoit să apeleze la planul de rezervă și anume trimiterea legii în Parlament la reexaminare.

Citeste si...  Preşedintele Klaus Iohannis, aplaudat după liturghia de la catedrala mitropolitană ortodoxă din Sibiu

Dat fiind contextul politic, este de așteptat ca în Parlament solicitarea de reexaminare să fie discutată foarte rapid, iar Legea bugetului să ajungă din nou pe masa președintelui, de această dată acesta neavând altă soluție decât promulgarea.

Șansele pentru o surpriză la CCR sunt foarte mici. Ar fi pentru prima oară în istorie când judecătorii CCR ar trânti declara neconstituțională Legea bugetului.