Preşedintele Klaus Iohannis participă, la ora transmiterii acestei ştiri, la şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că Guvernul Orban îşi va asuma săptămâna aceasta răspunderea pentru abrogarea Legii recursului compensatoriu şi pentru prorogarea pensionării anticipate a magistraţilor. Ministrul Justiţiei va merge la CEDO pentru a prezenta situaţia justiţiei din România.

Liberalii au decis, în şedinţa Biroului Executiv, ca Guvernul Orban să îşi asume răspunderea pentru OUG 114/2018, au afirmat surse din partid pentru Mediafax.Liberalii au decis, în şedinţa Biroului Executiv, ca Guvernul Orban să îşi asume răspunderea pentru OUG 114/2018, au afirmat surse din partid pentru Mediafax.
Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis, luni, liberalilor să încerce să facă demersuri pentru a prelua conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, au declarat surse politice, pentru Mediafax.

Şeful statului a reiterat, în cadrul Biroului Executiv al PNL, că liberalii nu trebuie să subestimeze PSD şi să aibă în vedere că acesta este adversatul politic al partidului şi nu USR, au adăugat sursele citate. El le-a mai spus să nu accepte în partid „primari trădători”.

Potrivit surselor menţionate, preşedintele Iohannis a mai precizat că susţine alegerile anticipate.

Regulamentul Camerei Deputaţilor nu ar permite momentan schimbarea lui Marcel Ciolacu de la şefia Camerei Deputaţilor.

În schimb, liberalii ar lua-o în calcul pe Alina Gorghiu pentru şefia Senatului, în contextul în care există o sesizare la CCR privind alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului, au spus surse din PNL, pentru Mediafax.

Curtea Constituţională a decis, miercurea trecută, să amâne pe 11 decembrie pronunţarea pe sesizarea făcută de mai mulţi parlamentari independenţi, ALDE, PNL, PMP, UDMR cu privire la alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului.

Klaus Iohannis a discutat aproximativ o oră şi jumătate cu liberalii, în şedinţa BEX al PNL care are loc, luni, la Parlament.

Citeste si...  Iohannis dezvaluie una dintre temele discutate cu Papa Francisc

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că înainte de modificarea legilor justiţiei se impune rezolvarea bugetului de stat pentru anul 2020. Şeful statului a adăugat că în paralel cu pregătirea bugetului este nevoie de pregărirea unor măsuri urgente pentru finalul anului 2019.

Klaus Iohannis a declarat că românii nu mai vor ca PSD să fie la conducerea statului, aceasta fiind concluzia oamenilor. Şeful statului a precizat că nimeni nu ar trebui să se aştepte că îşi va schimba atitudinea în această privinţă.

„Mă aştept la o implicare totală în aşa fel încât la sfârşitul anului 2020 să oferim românilor ceea ce îşi doresc: O Românie fără PSD. Ca să fiu bine înţeles, O Românie fără PSD în conducerea statului, în conducerile entităţilor politice. Nu vrem să trimitem pe nimeni altundeva decât unde îi este locul, dar în conducerea statului nu mai este locul PSD-ului şi această chestiune vreau să fie foarte bine înţeleasă. Am spus-o de multe ori în campanie şi o repet, ca să reţinem împreună: PSD-ul a inhibat dezvoltarea României în ultimii 30 de ani şi românii dovedit pe parcursul acestui an, începând cu europarlamentare, referendum şi alegerile prezidenţiale, că îşi doresc conducerea României fără PSD. Acesta este un obiectiv care trebuie să fie urmărit în continuare”, a afirmat Klaus Iohannis, luni dimineaţă, la începutul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

„Am făcut o campanie electorală împreună, şi încă una de succes. Vrem să tragem câteva concluzii. Acum discutăm despre ce a fost în campanie, câteva concluzii. Nu cred că astăzi discutăm despre aspecte guvernamentale, cel puţin nu în prezenţa mea. Asta rămâne pentru zilele următoare. Eu am mesaje pentru PNL în toate domeniile, dar le voi doză în aşa fel încât să ajungă potrivit. Deci astăzi doar despre ce a fost în campania electorală”, a spus Klaus Iohannis, înainte de a intra la grupul PNL.