Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a declarat, luni seară, la Digi 24, că preşedintele Klaus Iohannis a discutat cu liderul UDMR, Hunor Kelemen, cu privire la o viitoare coaliţie de guvernare.

”Pot să confirm că a existat o discuţie între domnul preşedinte Iohannis şi domnul preşedinte Kelemen Hunor în cursul zilei de astăzi. Vor urma consultări în câteva zile, imediat după ce alegerile vor fi validate, vor fi declanşate consultări, aceasta a fost tema discuţiei”, a precizat liderul senatorilor UDMR.

Acesta a precizat că formaţiunea aşteaptă rezultatul oficial al alegerilor, pentru a se stabili numărul de mandate ale fiecărei formaţiuni care va intra în Parlament.

”După aceea, dacă vom fi chemaţi la negocieri, fără niciun fel de discuţie, orice dezbatere la care am fost chemaţi am spus da”, a mai afirmat Cseke Attila.

Acesta a explicat că UDMR nu a fost contactată de PSD: ”În afară de această discuţie care a fost între domnul preşedinte Iohannis şi preşedintele UDMR, alte discuţii nu am avut. Domnul preşedinte Kelemen Hunor a declarat de mai multe ori că e de dorit ca în România să fie un guvern de centru dreapta. Vom vedea în următoarele zile care vor fi aceste dezbateri şi consultări”.


Citeste si...
Liviu Dragnea: Iohannis A FOST la Grivco. Vrea să ajungă preşedintele românilor prin minciună