Ludovic Orban a primit un mesaj clar de la preşedintele PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, care susține că vocea partidului din care face parte trebuie să fie în acord cu declarațiile președintelui Klaus Iohannis, privind atitudinea PSD cu privire la cei urmăriți de DNA.

„Decretând suport politic şi parlamentar pentru miniştri despre care există suspiciuni în Justiţie, PSD comite un abuz. PSD transformă, din nou, majoritatea parlamentară şi guvernarea în scut pentru apărarea unor persoane care ar trebui simplu să-şi lămurească nevinovăţia în faţa judecătorilor şi care s-au împotmolit într-un transfer cam mocirlos de terenuri, ajunse la nimeni altul decât şeful lor de partid”, afirmă Buşoi într-un comunicat.

„PNL trebuie să rămână de partea bună a baricadei şi să dea un semnal politic clar: Dragnea şi PSD au o agendă personală legată de Justiţie. Asta face PSD de când a preluat guvernarea şi, ca să acopere asta, aruncă cu pomeni ce nenorocesc bugetul. Merită gândit la o acţiune comună mai strânsă a PNL cu preşedintele Iohannis, pentru a separa mai clar apele: PSD cu interesele şi acoliţii săi pe care îi protejează şi PNL cu preşedintele care ţine România pe drumul corect european şi proatlantist. Este un moment de limpezire a multor lucruri neclare acumulate în discuţia publică şi despre politică şi despre Justiţie şi trebuie separat albul de negru. Ce face PSD acum este să amestece intenţionat suspiciuni şi interese, fără a avea intenţia reală de a face sistemul judiciar să funcţioneze mai bine, ci doar pentru de a-l acapara şi controla”, conchide Iohannis.

Citeste si...  Orban în atacă dur pe colegul Predoiu