Liniştea s-a spulberat şi în tabăra liberalilor. Deşi iniţial păreau că se susţin reciproc, Klaus Iohannis, candidatul Alianţei Creştin Liberale (ACL) la prezidenţiale, şi fostul său şef de partid, Crin Antonescu, îşi aruncă acum săgeţi otrăvite.

mg_8584_6504cb3de8

Pentru că, luni seară, Crin Antonescu a declarat că nu se va implica în susţinerea campaniei lui Klaus Iohannis pentru Cotroceni, a fost taxat imediat şi cu ironie fină de candidatul ACL, care i-a amintit că, deocamdată, se află pe aceeaşi parte a baricadei.

„Este lesne de înţeles şi trebuie să fim realişti. Până şi noi politicienii, care părem aşa nişte generatori de ştiri fără sentimente suntem oameni, iar Crin Antonescu a fost prezidenţiabilul cu şanse maximale, a fost preşedintele Senatului, a fost copreşedintele alianţei care a guvernat România şi situaţia s-a schimbat în ce avem acum. Este clar că are încă nevoie de un timp de digerare a acestor lucruri. Trebuie să fim un pic şi empatici”, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, Klaus Iohannis, actulul lider al PNL.

Potrivit Mediafax, Iohannis a reafirmat că mizează pe susţinerea lui Crin Antonescu în campania electorală.

„Sunt convins că după ce îşi termină concediul şi revine, o să mă vadă mai bine în haina de preşedinte şi eu contez pe votul lui şi nu numai, şi pe sprijinul domniei sale”, a mai spus Iohannis.

Întrebat dacă între el şi Antonescu există probleme netranşate, şeful PNL a susţinut că nu are nimic de împărţit cu fostul lider al partidului.

Crin Antonescu a declarat, luni seară, că exclude categoric o candidatură independentă la prezidenţiale, el menţionând că nu se va implica în susţinerea campaniei lui Klaus Iohannis şi că se va gândi dacă îl va vota pe acesta.

Citeste si...  IOHANNIS: SPATIUL SCHENGEN E NEFUNCTIONAL LA MOMENTUL ACTUAL!