Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, la ceremonia de depunere a jurământului Cabinetului Orban, că se termină guvernarea toxică pesedistă care a durat 3 ani şi felicită parlamentarii care au votat noul guvern, indiferent de partid.

„Astăzi aţi reuşit din nou să convingeţi partidele din opoziţie şi alţi parlamentari să voteze pentru Guvernul Ludovic Orban. Este o realizarea foarte mare. Vreau să subliniez că ce s-a întâmplat azi aici e un exerciţiu autentic democratic. Un guvern a fost înlăturat prin majoritatea din Parlament, un nou Guvern a fost învestit prin majoritatea parlamentară. Vreau să îi felicit şi pe ceilalţi parlamentari care au votat alături de PNL. Sunt parlamentari din USR, PMP, ALDE, UDMR, de la minorităţi, din Pro România, neafiliaţi şi unii chiar din PSD. Dvs toţi care aţi votat pentru învestirea Guvernului Orban aţi făcut un lucru foarte înţelept, aţi înţeles că lăsaţi deoparte micul, meschinul aranjament politic, într-un moment în care România a fost în criză guvernamentală. Felicităţi şi aprecieri din partea mea pentru toţi cei care au votat astăzi pentru învestirea Guvernului Orban”, a spus Klaus Iohannis.

„Se termină astfel guvernarea pesedistă care în diferite variante a durat aproape 3 ani de zile. Guverne toxice pentru România care au stricat foarte multe proiecte şi abordări ale României. E foarte bine că această etapă s-a terminat astăzi şi avem şansa să avem un Guvern car va primi sper suficient sprijin în Parlament să înceapă reconstrucţiaŢ, a completat preşedintele.

Citeste si...
Cum a reusit Ponta să o aducă în Pro Romania chiar pe femeia care îl dăduse în judecată

„Domnule preşedinte mulţumim că ne-aţi însoţit la această primă reuniune informală a Guvernului. Vă invit să ne adresaţi câteva cuvinte şi oricând consideraţi că există temeiuri serioase să participaţi la şedinţele de Guvern vă aşteptăm cu drag. De altfel, oricum o să vă invităm şi la următoarea şedinţă de Guvern”, a declarat Ludovic Orban, luni seară, la Palatul Victoria.

La rândul său, Klaus Iohannis a transmis noului premier şi miniştrilor că deşi vor avea un mandat scurt, acesta va fi „unul puternic şi de succes”.

„Mulţumesc domnule prim-ministru. În primul rând, mulţumesc pentru invitaţia de a vă însoţi la prima întrunire informală. Profit de ocazie să vă felicit domnule prim-ministru, onoraţi membri ai Guvernului, să vă urez mult succes, chiar dacă mandatul este previzibil unul scurt, eu sunt convins că va fi unul puternic şi de succes. În acest sens vă doresc numai bine tuturor”, a afirmat Klaus Iohannis, luni la şedinţa informală a Guvernului Orban.

Cabinetul Orban a primit votul de învestitură, luni, în Parlament, echipa guvernamentală depunând şi jurământul la Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.