Deputatul PSD Valeriu Steriu a declarat că PSD nu boicotează referendumul pe justiție, precizând că președintele Klaus Iohannis nu cunoaște limba română, deoarece „a ignora este cu totul altceva decât a boicota”.

„Mi se pare destul de nefericită, atâta vreme cât noi avem duminică alegeri pentru PE, cu siguranță vom avea schimbări în PE. Despre Parlamentul din România nu știu să avem alegeri duminică, nici președintele nu cred că are o astfel de informație, cea care poate determina schimbări. În clipa de față, majoritatea este solidă, confortabilă în Parlamentul din București și n-aș crede ca președintele să participe la mișcări care să ducă la alt gen de schimbări”, a afirmat Valeriu Steriu, joi, la RFI, referitor la declarațiile șefului statului Klaus Iohannis despre alegeri și referendum, conform Mediafax.

Acesta a adăugat că PSD ignoră referendumul așa cum Klaus Iohannis l-a ignorat pe cel din anul 2009 care avea ca temă reducerea numărului de parlamentari la 300 și Legislativ unicameral.

Citeste si...  Polițiștii de la trupele speciale controale la firme de construcții și pază

„Nimeni n-a boicotat nimic, nu știu ce informații deține președintele, pentru că am asistat la foarte multe ședințe pentru campanie, întâlniri, mitinguri. Cred că nu cunoaște limba română. A ignora este cu totul altceva decât a boicota. Așa cum domnia sa în 2009 a ignorat, chiar a spus că este inutil acel referendum, cred că mult mai interesant cu reducerea numărului de locuri de parlamentari, făcând chiar declarații publice, nu găsim astfel de declarații publice aproape la nici un oficial al PSD sau cel puțin din partea partidului. Faptul că unul sau altul s-au exprimat în privința persoanei proprii este cu totul altceva”, a conchis Steriu.​

Reacția deputatului PSD vine în contextul în care în spațiul public a apărut un video în care șeful statului Klaus Iohannis spunea că referendumul din 2009 i se pare inutil și prin urmare nu a votat.

Totodată, Klaus Iohannis a acuzat, miercuri, PSD că încercă să boicoteze referendumul atât convingându-i pe oameni să nu voteze la referendum.