Iohannis face ,miercuri, consultări, pentru a gasi un nou premier Administrația Prezidențială a publicat programul consultărilor care vor avea loc miercuri, la Palatul Cotroceni.

De la ora 16:00, șeful statului se consultă cu Partidul Național Liberal, condus de Ludovic Orban, apoi de la ora 16:30 cu cei de la PSD. Marcel Ciolacu, șeful interimar al social-democraților, a declarat marți seara că, cel mai probabil, delegația PSD nu se va duce la consultări cu o propunere de premier.

La ora 17:00 este programată delegația USR. Dan Barna, liderul partidului, a anunțat marți că propunerea formațiunii pe care o conduce va fi Dacian Cioloș.

De la 17:30 încep consultările cu UDMR, iar de la 18:00 cele cu PMP.

Citeste si...
Iohannis irigă Palatul Cotroceni. Ce-o vrea să cultive?

ALDE, partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, este programat de la 18:30, iar grupul parlamentar Pro Europa începe consultările cu președintele la ora 19:00.

De la 19:30, președintele se va consulta cu grupul parlamentar al minorităților naționale.

După cum a anunțat marți seara, șeful statului va susține o declarație de presă de la ora 20:00, când ar trebui să anunțe noua propunere de premier.

Președintele Klaus Iohannis a făcut anunțul potrivit căruia Ludovic Orban a renunțat să fie premier desemnat și el a acceptat această depunere de mandat.