Preşedintele Klaus Iohannis a criticat, joi, legea privind executarea închisorii la domiciliu în anumite situaţii, spunând că măsura nu trebuie eliminată, ci clarificată, deoarece pare că unii parlamentari s-au gândit în avans că e mai bine detenţia acasă.

„Unii dintre cei care au votat se gândesc preventiv că decât să meargă la închisoare mai bine să stea acasă. Măsura nu trebuie eliminată, există şi la nivel european, dar trebuie lămurită, clarificată. Aşa, pauşal , nu mi se pare o iniţiativă bună”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis joi, la Bacău.

Deputaţii au adoptat, miercuri, proiectul de lege privind măsurile alternative de executare a pedepselor privative de libertate, persoanele condamnate pentru fapte de corupţie fiind exceptate din textul legii.

Citeste si...
Republica Cehă a inclus România pe lista țărilor din zona roșie

Potrivit proiectului de act normativ, aceste pedepse ar urma să poată fi executate fie la domiciliu, fie doar în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat, fie prin „echivalent zile muncă în folosul comunităţii”, fie în regim mixt, de „echivalent zile de muncă în folosul comunităţii” si de zile de executare sâmbătă si duminică într-un centru special înfiinţat.

PNL a anunţat că va ataca la CCR această iniţiativă legislativă.