Premierului Viorica Dancila i s-a recomandat să organizeze în mai multe părți ședințele de Guvern la care va participa președintele Klaus Iohannis, au spus surse din conducerea coaliției de guvernare Potrivit surselor citate, Dăncilă a primit sfaturi de la liderii PSD – ALDE cu privire la desfășurarea ședințelor de Guvern la care va participa șeful statului.

Premierului Viorica Dancila i s-a recomandat, în acest sens, să organizeze ședințele de Guvern în mai multe părți. Astfel, o variantă propusă a fost ca Guvernul să țină o primă parte a ședinței în prezența șefului, având pe ordinea de zi toate actele normative care au legătură cu „politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice”.

Citeste si...  Orban: Zilnic descoperim o noua gaură în bugetul țării

În continuare, recomandarea făcută lui Dncila a fost ca după această primă parte să îi comunice șefului statului că s-a terminat prima parte a ședinței de Guvern și că, în continuare, prezența sa în reuniunea Executivului nu mai este oportună.

Guvernul se va reuni, joi după-amiază, într-o ședință de Guvern la Palatul Victoria, șeful statului fiind așteptat să participe la reuniune.