PSD amână marele miting de susţinere a familiei tradiţionale până la toamnă, cel mai probabil. Planul iniţial al social-democraţilor, care vedeau evenimentul în iunie, a fost dat peste cap de preşedintele Iohannis care a anunţat că va contesta la CCR legea referendumului.

„Pentru a avea referendum în luna iunie, trebuia ca legea referendumului să fie promulgată. (…) Ne doream să fie în acea perioadă de 30 de zile, cât dura până la organizarea referendumului, dacă noi nu avem o lege, despre ce discutăm?”, a spus Florin Iordache, deputat PSD, potrivit Digi 24.

Vicepremierul Paul Stănescu susţine că nu se va renunţa la ideea mitingului, doar că acesta va avea loc la toamnă.

„Ca referendum, chiar dacă nu s-ar putea în luna iunie, cum Partidul Social Democrat a luat decizia să facă referendumul pentru familie, sunt convins că dacă nu, îl vom face în toamnă. Nu renunţăm la acest lucru, asta e important”, a declarat Paul Stănescu.

Citeste si...  Femeile din Ucraina și bărbații din România, cei mai mari consumatori de alcool din lume (studiu)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâmbătă, că va sesiza Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu modificarile aduse de către Parlament Legii referendumului, precizând că este nemulţumit de schimbările efectuate la lege.

„Acuma dacă vreţi să ştiţi foarte exact, o să repet ce am mai spus. Nu sunt mulţumit cu anumite aspecte care apar în această lege şi o voi trimite Curtea Constituţională”, a spus preşedintele.

Pe 3 mai, CCR a respins sesizarea făcută de mai mulţi senatori PNL şi USR, privind proiectul de modificare a Legii referendumului, iar legea a ajuns la promulgare de către preşedintele Klaus Iohannis.