Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, sâmbătă, că, deşi au trecut 30 de ani, în PSD tot există un „iz de comunism”. Şeful statului a adăugat că deşi PNL a câştigat europarlamentarele şi referendumul pe justiţie, PSD nu a fost învins, fiind un partid imens, „înşurubat în toate sistemele publice”.

„ Suntem în război împotriva PSD care a încercat să acapareze întregul stat, toate marile sisteme. PSD nu a atacat doar statul, doar marile sisteme publice, PSD nu a atacat doar democraţia românească, PSD i-a atacat pe români. Pentru asta cineva trebuia să ia partea românilor, asta am făcut eu împreună cu voi. Ne-am câştgat libertatea, am instaurat cu greu democraţia în România în ultimii 30 de ani. Dar parcă aşa un iz de comunism tot mai simţim când vorbim de PSD. PSD sunt o forţă politică care din păcate a inhibat în perioade importante dezvoltarea României. Fără PSD am fi fost mult mai departe, nu ar fi fost nevoie să spună Emil că dorim aceleaşi condiţii cum au oamenii la Paris şi Roma, le-am fi avut. Românii sunt un popor harnic, în 30 de ani ne-am fi ridicat la acelaşi nivel dacă nu am fi avut piedica majoră numită PSD”, a spus Klaus Iohannis, la Reuniunea Ligii Aleşilor Locali PNL.

Citeste si...  Cercetătorii susține că au dezlegat misterul faptului că oamenii deștepți fac lucruri stupide

Şeful statului a afirmat că PSD e un partid mare, cu reprezentanţi în toate instituţiile publice, astfel că acesta nu a fost încă învins.

„ Să nu vă imaginaţi cumva că după câştigarea europarlamentarilor şi referendumului a fost învins. PSD e un partid imens, este înşurubat în toate sistemele statului. Deschiderea căii spre România normală se poate face prin vot”, a subliniat Iohannis.