Presedintele Klaus Iohannis este blamat ca a ignorat romanii din Ucraina pentru ca acestia nu ar conta pentru el deoarece nu au potential electoral. Aceste acuze vin in urma vizitei oficiale efectuate de Iohannis in Ucraina si apartin presedintelui PRU Bogdan Diaconu.

media-142601981442566300

„În cadrul vizitei de la Kiev, președintele Iohannis i-a ignorat pe cei 500.000 de români aflați în Ucraina într-o situație de vulnerabilitate atât din cauza conflictului din Estul țării, cât și din cauza felului în care statul ucrainean dorește asimilarea lor.

Protestul românilor din Ucraina față de ignorarea completă a existenței lor nu contează însă pentru președinte pentru că nu are în spate voturi. Politica partidelor și a politicienilor față de românii din comunitățile istorice a fost întotdeauna de ignorare tocmai pentru că aceștia nu aduc beneficii electorale, cu excepția celor din Republica Moldova.

Iohannis întruchipează pe deplin acest calcul rece al clasei politice din ultimii 25 de ani pentru care nu contează decât interesul electoral. În același timp însă, clasa politică învechită nu dorește ca românii din comunitățile istorice să devină cetățeni români, deși au acest drept, mai ales dacă ne referim la zonele care au aparținut României”, a precizat Bogdan Diaconu intr-un comunicat de presa.

Deputatul aminteste ca a initiat un proiect de lege care ar reda cetatenia romanilor din afara tarii care fac parte din comunitatile istorice ale Romaniei, adica din acele comunitati care au sfarsit in afara tarii in urma cedarilor teritoriale in urma celui de-al doilea Razboi Mondial.

„Poiectul meu de lege care prevede ca românii din teritoriile care au aparținut României și care au fost pierdute în urma pactului Ribbentropp-Molotov să primească cetățenia română pe care nu au pierdut-o de fapt niciodată se află la votul final în Camera Deputaților. Clasa politică nu dorește însă adoptarea acestui proiect de lege reparatoriu față de românii care au rămas în afara țării împotriva voinței lor”, conchide Bogdan Diaconu.

Citeste si...
Victor Ponta critică Guvernul Orban și anunță jihadul, după Paște