Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, după întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Raed Arafat, că au analizat cu precădere măsurile privind carantina zonală şi a cerut INSP o analiză privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantinate, datele relevând că din 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a evoluţiei infecţiilor. Iohannis a precizat că nu se poate spune că virusul a fost învins şi a precizat că restricţiile rămân în vigoare. Iohannis a subliniat că nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri.

”Eu nu intenţionez să promovez o instituire a carantinei la nivel naţional, un aşa-zis lockdown, după alegerile parlamentare. Nu există nicio intenţie de a intra în lockdown după alegeri. Repet aceste lucruri fiindcă sunt politicieni fără scrupule care încearcă să se promoveze cu ştiri”, a subliniat preşedintele.

”Am analizat măsurile privind carantina zonală şi am solicitat o analiză INSP privind evoluţia epidemiei în oraşele şi municipiile carantine. Datele arată că începând cu 20 noiembrie se observă o tendinţă de scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2.

Acest lucru se reflectă în numărul de cazuri săptămânale, cât şi în media zilnică a numărului de cazuri şi a ratei de pozitivare a probelor”, a declarat preşedintele. care a prezentat grafice care indică evoluţia îmbolnăvirilor.

”Sunt date concrete care dovedesc că măsurile luate de autorităţi au fost corecte şi populaţia a respectat acest măsuri, ceea ce ne oferă o doză de optimism. Măsurile rămân în vigoare, orice relaxare prematură periclitează rezultatele obţinute”, a afirmat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat miercuri, de la ora 15:00, o nouă şedinţă de evaluare a modului de gestionare a pandemiei de COVID-19, la care au fost invitaţi să participe premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Preşedintele Iohannis a convocat frecvent şedinţe de evaluare a modului de răspuns al autorităţilor la pandemia de COVID-19, precum şi în vederea organizării campaniei de vaccinare anti-COVID-19.


Citeste si...
Acord istoric: Iohannis a obţinut 79.9 miliarde de euro la summitul UE