Vicepreședintele PSD, Robert Negoiță, a declarat, la finalul CExN al partidului, că a existat pentru prima dată o dezbatere reală în cadrul formațiunii, lucru care este pozitiv. Primarul Sectorului 3 a adăugat că discuțiile libere trebuie să continue în interiorul PSD.

„Faptul că e un act democratic (impresia despre CExN al PSD – n.r.). E bine că avem dezbatere în partid. Este pentru prima dată în ultimii ani când avem o dezbatere reală în partid, ceea ce nu poate să fie decât pozitiv. Pe cale de consecință, cred că acest demers trebuie să continue, discuțiile trebuie să continue în interior, chiar dacă ne convine, chiar dacă nu. Evident că nu gândim cu toții la fel, avem experiență de viață, avem viziuni diferite, ceea ce mi se pare cel mai bun lucru câștigat astăzi”, a afirmat Robert Negoiță vineri la Parlament, potrivit Mediafax.

Întrebat despre conflictul din interiorul partidului, ediliul sectorului 3 a spus că „e cam forțat conflict. O dezbatere de opinii și de păreri nu e neapărat un conflict. Este o diferență de păreri”.

Citeste si...  Primăria Capitalei vrea să înfiinţeze ”Reţeaua Metropolitană de creşe şi grădiniţe” din care vor face parte unităţi din toate sectoarele

Chestionat dacă a fost cerută demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, în cadrul ședinței CExN al formațiunii, Negoiță a replicat: „În cadrul Cex nu neapărat. Am fost într-un cadrul colegial. Am discutat. E pentru prima dată când am discutat deschis, când a fost o dezbatere reală”.

Înaintea începerii ședinței CExN al PSD, Robert Negoiță, vicepreședinte PSD, spunea că nu este momentul de excluderi în partid și că au fost făcute multe greșeli, dar acestea trebuie discutate în interiorul formațiunii.

Negoiță s-a poziționat de partea contestatarilor lui Liviu Dragnea, declarând, înainte de ședința Comitetului Executiv de vineri, că alegerea unei noi conduceri a partidului este o idee care trebuie luată în calcul.

La finalul reuniunii de vineri, social-democrații au dat vot de susținere a liderului PSD, Liviu Dragnea, la șefia partidului. Ulterior, Dragnea a contrazis-o pe Gabriela Firea, după ședința Comitetului Executiv, spunând că au fost 56 de voturi pentru susținerea sa în ședința CExN, 8 pentru demisie și o abținere, nu 39 „pentru”, 10 „împotrivă” și o abținere, așa cum spunea primarul general.