O adevărată revoltă s-a iscat în școlile din Italia, după ce mai mulți directori le-au interzis elevilor să vină la clasă îmbrăcați fistichiu și cu frizuri în culori electrizante. Părinții s-au împărțit în două tabere. În timp ce unii aprobă restricțiile vestimentare, alții sunt furioși că directorii le-au pus copiii în situații umilitoare.

De la începutul noului an școlar, în mai multe unități de învățământ din Italia au apărut regulamente de ordine interioară care interzic folosirea telefoanelor, îmbrăcămintea indecentă și frizurile excentrice.

La Napoli, a fost nevoie de intervenția agenților de securitate pentru a-i liniști pe unii dintre părinții supărați pe director, într-o școală din Scampia, una dintre suburbiile metropolei. Alți părinți, deși furioși, au încercat să pledeze calm cauza copiilor.

„Nu voia să se mai întoarcă la școală. Spunea că mamă, eu nu mai merg. Dacă eu am părul portocaliu, nu influențez pe nimeni, nu deranjez pe nimeni. Nici persoane, nici lucruri”, povestește un părinte.

Citeste si...  Curaj nebun! O tânără româncă însărcinată şi-a riscat viaţa pentru a-şi salva câinele

Marea problemă a unora dintre directorii de școală par a fi blugii rupți sau frizurile neobișnuite, mai ales dacă e vorba de culori puternice.

Și la Udine mai mulți copii au fost scoși de la cursuri pentru că purtau blugi rupți.

Nemulțumiți de restricții și de atitudinea directorilor, unii părinți vor să-și mute copiii la școli mai permisive.

„De dimineață de la 9:00 sunt afară, fără să mă anunțe cineva. Cred că directoarea s-a săturat să stea în școala asta, nu știu. Noi mereu am respectat regulile, copiii nu au rămas repetenți, au fost mereu bine educați, nu au făcut probleme niciodată și tu îi tratezi așa? Nu este bine. El este în clasa a VIII-a, iar el într-a V-a. Acum voi cere autorizație pentru amândoi și îi iau de aici” – a declarat un părinte.

De partea cealaltă, sunt și părinți care susțin demersurile directorilor.