Liviu Dragnea este așteptat să participe,joi, la întâlnirea organizației pensionarilor PSD, de la Parlament, ora 11.00, a spus, pentru MEDIAFAX, Ioan Popa, președintele OPSD. Teme abordate vor fi asigurarea medicamentelor pentru persoanele vârstnice, legea pensiilor și referendumulul pentru familie.

„I-am invitat pe prim-ministru, pe toți i-am invitat. Bineînțeles că au fost transmise invitații la toată conducerea partidului. E o acțiune obișnuită a organizației naționale a pensionarilor, adică Biroul Executiv la care participă membrii Biroului și președinții organizaților județene, în total vreo 60 de persoane”, a declarat președintele OPSD, Ioan Popa, miercuri pentru MEDIAFAX.

Acesta a mai spus că în prima parte a ședinței un secretar de stat al Ministerului Sănătății și europarlamentarul PSD, Cladiu Tănăsescu, vor vorbi despre asigurarea medicamentelor pentru pensionari.

„În prima parte a ședinței am invitat de la Ministerul Sănătății secretar de stat în legătură cu asigurarea medicamentelor pentru persoanele vârstnice și politicile de asigurare a condițiilor mai bune de asistență medical. Participă un eurodeputat, Claudiu Tănăsescu, care e membru al Comisiei în comunitatea europeană a medicamentelor și tratamentul persoanelor vârstnice. L-am invitat pe președintele Agenției Naționale a Medicamentelor și un președinte de sindicat care și-a manifestat dorința să participe. Mi se pare că participă și de la niște direcții sanitare de la câteva județe”, a completat Popa.

Vor fi prezentate și pliantele distribuite de către organizația de pensionari a PSD la nivel național în legătură cu noua Lege a pensiilor, potrivit sursei citate.

Citeste si...  Ponta: A fost ca la Radio Erevan, Guvernul respinsese deja legea care pedepseşte dezvăluirea de informaţii

„După aceea prezentăm două pliante în legătură cu Legea pensiilor, condițiile asigurate pentru pensionari și vizează toate categoriile de pensionari și am multiplicat o foaie în 25.000 de exemplare și le-am difuzat în țară. Iar unul mai amplu care dezvoltă problema asigurării pensiilor și toate celelalte categorii este un material pe care l-am dat lor spre studiu și care ulterior va fi multiplicat la nivel național. Într-un fel promovăm Legea pensiilor”, a precizat liderul OPSD.

Nu în ultimul rând, în cadrul reuniunii OPSD de miercuri, va fi prezentat și mesajul liderului partidului, Liviu Dragnea, cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, pe 1 octombrie.

„Prezentăm în mapă, dar am difuzat în toată țara, mesajul președintelui partidului adresat persoanelor vârstnice cu prilejul sărbătoririi zilei de 1 octombrie, Ziua Internațională a persoanelor vârstnice. Așa procedăm, pentru că în perioada următoare organizăm adunări festive în toată țara, la nivelul minicipiilor, orașelor și comunelor, întâlniri cu pensionarii, cu parlamentarii, președinții de filiale, în care se omagiază activitatea pensionarilor de ziua lor”, a explicat Ioan Popa.

Acesta a adăugat, pentru MEDIAFAX că vor fi făcute și câteva „precizări privind organizarea referendumului”, spunând că „pensionarii sunt activi în privința asta și se implică direct”.