Vacanța de vară se apropie de sfârșit și copiii se pregătesc să revină la școală. Toți părinții responsabili știu că un copil are nevoie, pe lângă studiul materiilor școlare, și de activități sportive care să-l ajute să-și întărească sănătatea.

Una dintre cele mai potrivite activități sportive pentru elevi este înotul, care ajută la corectarea deficiențelor coloanei vertebrale, corectând postura deficientă care apare frecvent din cauza poziției incorecte în care mulți copii stau în bancă, în timpul orelor. Aceste deficiențe se pot corecta prin cursurile de înot, în mod special în timp ce copilul înoată folosind procedeul Spate.

Totodată, apa este un remediu excelent pentru reducerea stresului la care sunt supuse articulațiile. Practicând înotul, fiecare copil are parte de o creștere corectă și sănătoasă din punct de vedere postural.

Apoi, pe măsură ce copiii cresc, pot apărea diferite afecțiuni cum ar fi scolioza, lordoza, cifoza – toate fiind cauzate de modul greșit de a sta în bancă și de a scrie. Toate aceste afecțiuni pot fi corectate în timp ce copilul practică regulat înotul.

Pe lângă beneficiile înotului pentru sănătatea școlarilor, practicarea acestui sport ajută la îmbunătățirea rezultatelor școlare. Acest lucru se întâmplă datorită faptului că înotul dezvoltă și îmbunătățește abilități esențiale pentru învățare precum atenția, coordonarea, perseverența și munca în echipă.

De asemenea, înotul asigură reducerea stresului, un somn sănătos și menținerea sub control a greutății copiilor.

Înotul este un sport ce poate fi practicat pe tot parcursul anului. De altfel, beneficiile descrise mai sus pot fi obținute în condițiile practicării regulate a cursurilor de înot, aproximativ de două ori pe săptămână. Înotul în sezonul rece este benefic pentru copii, contribuind puternic la îmbunătățirea sistemului imunitar.

Citeste si...  7 sfaturi de la starlete porno pentru a-ti imbunatati viata sexuala!

Condițiile de la bazinele Swimming Team Regie și Swimming Team Fundeni sunt optime pentru a practica acest sport pe parcursul tuturor celor patru anotimpuri: ambele bazinele sunt de interior, apa are o temperatură constantă de 30 grade Celsius, iar temperatura aerului este de 30-32 de grade, indiferent de anotimp. În timpul verii, părinții se pot relaxa pe șezlong în timp ce își urmăresc copiii cum fac progrese la înot.

Copiii care, după ce învață mișcările de bază ale înotului, îndrăgesc acest sport, pot alege să practice înotul de performanță la bazinele noastre, pentru a-și depăși limitele.

Urmăriți site-ul club-inot.ro și pagina de Facebook Club Înot Swimming Team pentru a fi la curent cu noutățile și ofertele clubului.

 

Despre Clubul de Înot Swimming Team

Swimming Team este un club de înot înființat în anul 2011 care operează două bazine din București: bazinul Swimming Team Regie (str. Larisa, nr. 2), unde activează patru antrenori de înot și 10 instructori, și bazinul Swimming Team Fundeni (str. Agricultori nr. 18-20, zona Șos. Fundeni), cu doi antrenori și trei instructori. Clubul de înot promovează stilul de viață sănătos în rândul copiilor și adulților.

Unul dintre obiectivele Clubului de Înot Swimming Team este pregătirea sportivilor de performanță, momentan din grupa de înot de performanță a clubului făcând parte aproximativ 100 de sportivi.