Medicii legiști de la INML știu la această oră dacă osemintele descoperite de criminaliști în pădurea de lângă Caracal, într-un sac, sunt sau nu ale Luizei Melencu. Raportul ADN a fost transmis DIICOT, a anunțat Ministerul Sănătății, care nu l-a făcut însă public întrucât nu fusese încă informată familia victimei.

Actualizare sâmbătă, ora 10:30. Răsturnare de situație în cazul Caracal. DIICOT a anunțat rezultatul analizelor asupra rămășițelor găsite în pădure. Testele nu sunt concludente. Detalii, aici.

Actualizare sâmbătă, ora 9:50. DIICOT încă nu a făcut public rezultatul analizelor nici până la această oră.

Actualizare 22:43. DIICOT spune că nici la această oră nu a primit raportul de la INML.

DIICOT ar fi primit rezultatele de la INML și anunță familia victimei în această seară, a spus jurnalistul Digi24 Ioana Ciurlea.

Institutul Naţional de Medicină Legală (INML) a informat Ministerul Sănătăţii că raportul privind probele ADN în cazul Caracal este finalizat şi a fost transmis către DIICOT, informează surse de la nivelul Ministerului Sănătăţii citate de Agerpres.

Potrivit surselor menţionate, instituţiile abilitate vor prezenta public rezultatul analizelor efectuate asupra probelor ADN respective.

DIICOT a informat miercuri, 14 august, că fragmentele osoase găsite lângă o pădure din Caracal nu sunt ale Alexandrei Măceşanu, ci provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani, potrivit raportului de expertiză medico-legală antropologică înaintat de INML către DIICOT.

Citeste si...
Plimbării cu caii pentru copii, de 1 iunie

„Prin adresa din data de 13.08.2019, Institutul Naţional de Medicină Legală ‘Mina Minovici’ a înaintat către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism raportul de expertiză medico-legală antropologică asupra fragmentelor osoase găsite cu ocazia conducerii în teren a inculpatului Dincă Gheorghe la data de 05.08.2019 în zona de lizieră de pădure, amplasată pe terenul Staţiunii de cercetare şi dezvoltare agricolă Caracal, indicate de către inculpat ca aparţinând victimei majore. Din analiza raportului preliminar de expertiză medico-legală antropologică rezultă că fragmentele osoase examinate provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15 – 19 ani şi că sunt altele decât cele ce s-au individualizat anatomic printre resturile scheletale descoperite în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27.07.2019 la locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe”, a precizat un comunicat al DIICOT transmis miercuri.
diicot inml caracal gheorghe dinca crime caracal luiza melencu alexandra macesanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.