Ingrijirea pielii are 6 reguli simple. Piaţa de produse cosmetice este atât de bogată, încât uneori nici nu ştii ce să alegi, însă, pentru a-ţi găsi produsele potrivite, este recomandat ca acestea să conţină 6 ingrediente esenţiale.

Cunoscută şi drept vitamina B3, reprezintă un must have al produselor de îngrijire pentru pielii deoarece contribuie la reducere roşielii, iluminează şi ameliorează liniile fine, precum şi ridurile.

Cum acţionează asupra pieli: contribuie la formarea proteinelor, esenţiale în fermitatea pielii, dar şi la menţinerea hidratării, reducerea petelor sau a hiperpigmentărilor, a punctelor negre, şi, în plus, protejează pielea împotriva substanţelor toxice din mediu.

Peptide
Peptidele reprezintă lanţuri scurte de aminoacizi care transmit „semnale” pieli. De asemenea, ţinând cont că sunt proteine, contribuie la menţinerea unui aspect tânăr al pielii.

Există mai multe tipuri de peptide destinate diferitelor afecţiuni specifice tenului: acnee, senzitivitate, roşeaţă, liniii fine, riduri, chiar pete solare.

Retinoizi
Reprezintă compuşi ai vitaminei A care contribuie la regenerarea pieli, prin urmare la reducerea liniilor fine, a ridurilor, a semnelor şi a zonele pigmentate sau decolorate.

Citeste si...  Cum scapi uşor şi rapid de supărătoarele apariţii de pe faţă

În fapt, aceştia contribuie la producerea de colagen, prevenind astfel îmbătrânirea .
Sfatul expertului Sarah Payne este de a alege tipul de retinoid în funcţie de afecţiunea pielii pe care vrei să o tratezi.

Vitamina C
Vitamina C, antioxidant, reprezintă un element cheie în prevenirea înreruperii procesului de producere de colagen şi ajută la ameliorarea efectelor razelor solare asupra pielii.

Enzime
Enzimele ajută la exfolierea pielii, îndepărtând doar celulele moarte, şi este recomandată în special persoanelor care au o piele sensibilă.

De asemenea, ajută la echilibrarea microbiomului pielii.
Anti-UV
Crema cu proctecţie împotriva razelor solare reprezintă elementul principal în „lupta” împotriva îmbătrânirii premature a tenului.
Cum funcţionează: o dată ce este aplicată pe piele, crema funcţionează precum un strat care reflectă căldura, astfel tenul este protejat şi nu mai absoarbe.

Este recomandată alegerea unei creme anti-UV care să nu conţine oxibenzonă sau avobenzonă deoarece aceste ingrediente absorb razele UV şi eliberează căldura în piele, fapt care ar putea reprezenta o problemă pentru persoanele cu pielea sensibilă, relatează Greatist.

Foto: Pixabay