Avocata Ingrid Mocanu afirmă, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că disidentul Iulius Filip, căruia Augustin Lazăr i-a refuzat eliberarea din Penitenciarul Aiud, în anii ’80, a fost turnat în închisoare de Gheorghe Muşat, actualul avocat al lui Klaus Iohannis.

„Pe Iulius Filip l-a turnat în închisoare un securist acoperit, cu nume conspirativ MIRON (spune Sorina Ruxandra Matei în emisiunea ei).

Acest Miron este Gheorghe Mușat, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor sale.

Mușat ”a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă și devine avocat. În 1984, este arestat pentru că a dezvăluit unor cunoștințe că fusese securist și este condamnat la închisoare. Face 4 ani de detenție la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, având numele conspirativ MIRON. Își indeplinește conștiincios datoria și întocmește peste 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnați politic”.

Citeste si...
Bătălia pentru Primăria Capitalei va fi crâncenă. Băsescu susține că nimeni nu îi poate interzice lui Nicusor Dan să candideze

Printre ei și Iulius Filip. Mușat este liberat condiționat.

Acum înțelegeți legăturile lui Iohannis cu fosta Securitate? Un Securist turnător, inclusiv al lui Filip (așa cum spuneau ei, trebuia să devii informator ca să ieși liberat condiționat) îi este avocat și pe procurorul torționar îl pune procuror general.

Klaus Iohannis. Cum să îl demită pe Augustin Lazăr torționarul lui Filip dacă pe turnătorul lui Filip și l-a luat avocat  Gheorghe Muşat, actualul avocat al lui „, scrie Mocanu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.