Life

Inghetata de fructe

Usor de facut, inghetata de fructe este unul dintre cele mai apreciate deserturi oriunde in lume! Iata cateva idei de inghetata de casa, foarte simplu de facut:

Inghetata de fructe

  1. Inghetata de banane – ceea ce trebuie sa faci este sa bagi in congelator, timp de o ora intreaga, 4 banane. Cand au inghetat bine, baga-le in blender, adauga o cana de lapte si un paharel de iaurt natural, dar si o lingurita de miere, si paseaza bine totul. Apoi da la congelator pentru inca 2 ore. O sa te lingi pe degete de aceasta inghetata!

  2. Inghetata de capsune este regina inghetatelor de vara. Iata cum se prepara in casa: amestecati intr-un bol mare 450ml de lapte cu 150g de lapte praf si cu 2 linguri de zahar. Omogenizati compozitia si puneti-o la rece pentur jumatate de ceas. Intre timp, pasati jumatate de kilogram de capsuni cu zeama de la o lamaie si un varf de lingurita de sare. Cand totul este gata, amestecati cele doua compozitii si lasati 2 ore la congelator. O sa iasa o inghetata minunata!

  3. Inghetata de coacaze este ceva cu totul si cu totul special in bucatarie. Este nevoie de putina atentie in prepararea acesteia, dar sunt sigura ca veti fi incantate de rezultat! Se o cana si jumatate de lapte si o cana si jumatate de smantana pentru gatit. Cand compozitia atinge 80 grade, se ia de pe foc. Intre timp se bat 3 galbenusuri cu 2 linguri de zahar, pana cand compozitia se omogenizeaza. Oualele si laptele se vor combina astfel incat vom avea o crema ce trebuie pusa la frigider pana se raceste complet. In momentul in care este complet racita, se pune in blender alaturi de coacaze, si se mixeaza pana cand totul devine mov. Aceasta inghetata se va tine in congelator in recipient inchis, pentru cel putin 3 ore.

  4. Inghetatat de pepene galben si mango – desertul exotic din frigiderul nostru. Se prepara usor, din albusuri batute spuma, frisca batuta pana se intareste, si galbenusuri frecate cu zahar. Compozitiile se amesteca pe rand si totul se inglobeaza intr-un vas in care se adauga fructele pasate. Se tine la frigider intreaga noapte.

  5. Inghetata de pepene rosu– un deliciu in bucatarie! Se prepara extrem de usor: tot ceea ce trebuie sa faceti este sa amestecati intr-un blender 2 cani si jumatate de bucati de pepene fara seminte, o cana mare de smantana de gatit, o lingurita de indulcitor si o esenta de vanilie. Se pune compozitia la congelator, avand grija sa o amestecati din nou la fiecare jumatate de ora, pentru a obtine o textura cremoasa.

  6. Inghetata de piersici cu zmeura– o explozie de arome pe care trebuie neaparat sa o incercati! Se amesteca 400 ml de lapte cu 250 ml de frisca lichida, si se adauga gemul de piersici si de zmeura. Compozitia se tine la frigider cel putin 4 ore.

Bucurati-va de desert!

blank