Bucuria pe care o mamă o poate simți în momentul în care își ține pentru prima dată pruncul în brațe este de nedescris.

 În timp ce te bucuri de minunea adusă pe lume, este posibil să te gândești la ce urmează în călătoria ta postpartum.

În primul rând, gândește-te la ceea ce tocmai ai realizat – corpul tău este uimitor! Primul și cel mai important lucru de reținut este că este normal și sănătos ca trupul tău să fie diferit după naștere.

Ai dus sarcina 9 luni, așa că este normal să dureze cel puțin pe-atât să te întorci la „normal” – orice înseamnă asta. Și dacă vei alăpta, vei avea nevoie de calorii în plus și de hidratare pe toată perioada în care micuțul tău se va bucura de beneficiile uimitoare ale laptelui.

Dacă crezi că ai nevoie de susținere suplimentară pentru abdomen, o opțiune populară care te poate ajuta este centura postnatală.

De asemenea, poți cere ajutorul unui kinetoterapeut sau al unui alt specialist în metode de vindecare postpartum (cum ar fi pentru diastază abdominală sau probleme în zona pelviană, cum ar fi incontinența urinară) dacă nu vrei să îți achiziționezi din start o centură.

Dacă alegi să folosești o centură postnatală pentru a te recupera, îți vom dezvălui câteva informații utile despre ea.

Ce este o centură postnatală?

Te gândești la brâul bunicii tale când îți imaginezi acest articol postpartum? Deși conceptul este similar, nu este același lucru.

O centură postnatală (cunoscută și sub numele de centură post-sarcină) nu doar îți îmbunătățește silueta sub îmbrăcăminte – deși acesta poate fi unul dintre punctele sale forte. Acest articol de compresie este creat să se potrivească perfect în jurul burticii pentru a ajuta la recuperare.

Beneficiile unei centuri postnatale

Unele dintre cele mai importante avantaje ale purtării unei centuri postnatale sunt:

  • promovarea recuperării după naștere;
  • îmbunătățirea circulației sanguine;
  • îmbunătățirea posturii și a mobilității;
  • reducerea durerilor de spate
  • stabilizarea zonei tale pelviene
  • oferirea de sprijin critic mușchilor abdominali pentru a ajuta la vindecare sau a face antrenamentele mai confortabile;
  • reducerea umflăturii și retenției de lichide.

 O centură postnatală este ideală în special pentru femeile care se recuperează în urma nașterii prin cezariană și pentru cele cu diastază abdominală (diastasis recti).

Citeste si...
10 lucruri de care sa tii cont inainte de prima vacanta impreuna

Recuperare după cezariană

În general, nașterea este grea pentru corpul unei femei. Dar dacă ai născut prin cezariană, recuperarea ta poate fi mai grea, deoarece incizia făcută pentru a avea acces la uter necesită tăieturi prin mai multe straturi de mușchi și țesut. Adesea, femeile care au trecut printr-o cezariană au parte de durere, sângerare și disconfort.

Un mic studiu din 2017 a arătat că utilizarea unei centuri postnatale a ajutat persoanele cu cezariană, întrucât nu au mai avut foarte mari dureri, sângerare și disconfort spre deosebire de cele care nu au folosit centură în timpul recuperării de după cazariană.

Recuperarea dupa diastaza abdominală

Diastaza abdominală (diastasis recti) este o afecțiune foarte frecventă care apare  atunci când se produce îndepărtarea mușchilor abdominali (între ei rămâne o fascie care creează aspectul  de „boselare” deasupra sau sub ombilic sau chiar pe toată lungimea acestei linii) pe măsură ce burta crește în timpul sarcinii – și rămân depărtați și după naștere.

La majoritatea femeilor, mușchii lor abdominali se vor uni în mod natural într-o lună sau două după naștere. Cu toate acestea, purtarea unei centuri postpartum poate ajuta la accelerarea procesului de recuperare datorită compresiei blânde pe care o oferă aceasta.

Cum alegi o centură postpartum de top

Cu atât de multe opțiuni, poate fi copleșitoare găsirea centurii postpartum potrivite care să răspundă nevoilor tale și să fie sigură pentru o utilizare consecventă. Pentru a contribui la reducerea selecțiilor, am prioritizat următoarele criterii:

-ușurință în utilizare

-confort

– modalitate de fabricare

– preț

-dacă un produs a fost avizat sau a fost susținut prin cercetări efectuate de o organizație medicală

-recenzii online de la femeile care au născut.

Dacă ai născut recent iar informațiile oferite te-au convins să alegi o centură posnatală, îți recomandăm să o alegi din gama variată de centuri postnatale pe care le găsești pe internet.

Și îți mai facem o sugestie, când te uiți după centură, uită-te și la niște suzete. Crede-ne vei avea nevoie! Așa cum vei avea nevoie și de un cărucior bebeluș, având în vedere că vei ieși la plimbare cu cel mic sau cea mică. Nu îți face însă probleme, în mediul online găsești o sumedenie de produse pentru mămici și pitici. Spor la cumpărături!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.