Bateriile externe sunt la mare căutare. Având în vedere că folosim în permanență smartphone-urile, autonomia lor scade. Există telefoane care au o autonomie de cel mult două zile. Ce soluții există pentru a ne bucura de o autonomie mai mare?

Accesoriile, cum ar fi bateriile externe, ne pot oferi această putere suplimentară esențială în multe situații. Sunt perfecte, smartphone-ul nostru va funcționa în continuare chiar și atunci când nu vom avea o priză de perete la dispoziție. Ce caracteristici sunt importante la o baterie externă? Le veți afla în cele ce urmează.

De ce merită cumpărată o baterie externă?

Acum câțiva ani în urmă, autonomia telefoanelor mobile nu constituia o problemă. Aveau o autonomie de una sau chiar două săptămâni, ceea ce ne oferea șansa să dispunem de priză când aveam nevoie.

De atunci lucrurile s-au schimbat foarte mult. Sosirea smartphone-urilor a schimbat radical modul în care ne bucurăm de „mobil”, iar de la primele modele din 2007 și 2008 lucrurile au mers pe o pantă ascendentă. Tehnologia a tot evoluat.

Bateriile smartphone-urilor de astăzi rezistă o zi sau doar câteva ore dacă telefonul este utilizat intens. Multe smartphone-uri au, de asemenea, o baterie integrată dificil de înlocuit pentru a revitaliza dispozitivul.

Una dintre soluțiile cu care industria a venit sunt bateriile externe. Nu este o invenție nouă sau inovatoare, ci practică și funcțională cu care putem rezolva rapid problema. Ar fi bine ca smartphone-urile să aibă autonomia vechilor telefoane mobile, dar această posibilitate nu este luată în considerare în următorii câțiva ani.

Bateriile externe funcționează ca un container care stochează energie. Acestea sunt reîncărcate ca bateriile smartphone-urilor și apoi transmit energia conținută către noul suport.

Este important să menționăm că, deși suntem obișnuiți să le folosim pentru încărcarea smartphone-urile, ele pot încărca și alte dispozitive (de obicei, oricine încarcă prin USB, cum ar fi tablete, cititoare de cărți electronice sau camere foto) și există și modele mai puternice care pot încărca laptopuri.

Dacă ne concentrăm pe cele mai comune, bateriile externe pentru smartphone-uri sunt de obicei mici și relativ ieftine. Suficient de mici pentru a fi ușor de transportat și la un preț care poate porni de la câteva zeci de lei și ajunge la câteva sute.

Citeste si...
Ponturi prin care sa iti stimulezi dorinta sexuala

Caracteristici de reținut

Cea mai obișnuită este măsurarea capacității bateriilor externe în mAh, mili-amperi ore, aceeași unitate utilizată în bateriile interne ale smartphone-urilor. Pentru mulți nu este cea mai bună măsură a „încărcării” unei baterii, dar trebuie spus că este cea mai răspândită în industrie.

Un exemplu practic: dacă smartphone-ul nostru are o baterie de 2.000 mAh, o baterie externă de 2.000 mAh. ar fi capabilă să efectueze un ciclu complet de încărcare, adică să îl încarce complet pornind de la faptul că este complet epuizat. Există anumite detalii, cum ar fi pierderile cauzate de transmiterea energiei sau scăderea capacității în timp, care pot fi luate în considerare ca factori de impact mai mic, pentru mulți secundari.

La fel ca în cazul încărcătoarelor, există o caracteristică importantă: intensitatea curentului, măsurată în amperi (A.) în sistemul internațional și strâns legată de „viteza de încărcare”: cu cât amperajul este mai mare, cu atât bateria se va încărca mai repede. Ne referim la amperajul de ieșire al bateriei externe, care este elementul din care „pleacă” energia în direcția bateriei dispozitivului final.

Amperajul este important nu numai din cauza „vitezei” de încărcare. Poate fi și o problemă, deoarece excesul de curent poate deteriora bateriile, fie pe termen scurt, fie pe termen lung. Pentru referință, un încărcător de perete pentru smartphone oferă de obicei aproximativ 1A, în funcție de marcă și model. De asemenea, trebuie să menționăm că, cu cât este mai mare intensitatea cu care se încarcă o baterie, cu atât durabilitatea acesteia va fi mai mică în timp. Cu alte cuvinte, cu cât procesul de încărcare a unei baterii este „mai lent” (amperaj mai mic), cu atât durata de viață este mai mare.

Ținând cont de toate aceste aspecte, considerăm că merită cumpărată o baterie externă telefon, întrucât ne poate fi de ajutor atunci când avem mai mare nevoie de telefon. De asemenea, merită cumpărat și un card memorie telefon, pentru a putea stoca cât mai multe informații utile. Spor la cumpărături vă dorim!