Un adolescent în vârstă de 16 ani, din localitatea Răcăciuni, judeţul Bacău, este acuzat că şi-a ucis tatăl în bătaie şi apoi l-a îngropat în curte, în spatele casei. Judecătorii au decis, luni, să arestarea preventivă a băiatului, transmite corespondentul Mediafax.

Primele cercetări arată că băiatul de 16 ani a intervenit în conflictul dintre cei doi părinţi, care a degenerat, iar adolescentul a vrut să îi ia apărarea mamei sale.

„Din cercetările efectuate până în prezent au rezultat date conform cărora inculpatul, un minor de 16 ani, pe data de 16 ianuarie, în timp ce se afla la domiciliu, împreună cu părinţii, a intervenit într-o dispută iscată între aceştia, iar ulterior l-ar fi lovit, în mod repetat, pe tatăl său, cu pumnii şi un corp contondent, provocându-i leziuni care au dus la deces în scurt timp”, a declarat, luni, pentru Mediafax, Sorina Finică, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Citeste si...  Teribil! Un bărbat a fost lovit de metrou în staţia Dristor

Anchetatorii au fost sesizaţi abia pe 25 ianuarie, când atât vecinii, cât şi angajatorul bărbatului au sesizat dispariţia acestuia.

Ajunşi la locuinţa bărbatului, poliţiştii au început cercetările şi au găsit cadavrul îngropat în grădina locuinţei, a precizat sursa citată.

Acel adolescent de 16 ani a fost reţinut şi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, cercetat pentru omor. Magistraţii au admis propunerea procurorilor, iar acesta este acum arestat preventiv.