Un jurnalist pakistanez, Javedullah Khan, în vârstă de 36 de ani, a fost ucis marţi seara târziu, într-un fost fief al talibanilor, au declarat miercuri surse din poliţie agenţiei France Presse. Atentatul nu a fost revendicat.

 Un Jurnalist, ai cărui apropiaţi erau opozanţi ai talibanilor, era însoţit de un poliţist, în satul Matta, în apropierea văii Swat din nord-vestul Pakistanului. Doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra vehiculului cu care se deplasa Khan, a relatat un oficial din poliţie, precizând că ziaristul a fost ucis pe loc.

Asasinatul a fost confirmat de un poliţist local, care a apreciat că a fost un ‘atac cu ţintă precisă’, potrivit Agerpres. El a adăugat că mai mulţi apropiaţi ai lui Khan – un frate şi câţiva unchi şi veri – au fost ucişi din cauză că s-au implicat în aşa-numite comitete de pace împotriva talibanilor.

Citeste si...
Alina Gorghiu, APEL către PSD și ALDE: OUG de amânare a intrării în vigoare la modificărilor la legile justiției, singura soluție acceptabilă

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International l-a caracterizat pe Javedullah Khan ca ‘un jurnalist deosebit de curajos’ şi a cerut o anchetă independentă.

Pakistanul este una din ţările cele mai periculoase pentru jurnalişti. Reprezentanţii presei sunt deseori închişi, bătuţi sau chiar ucişi după ce critică armata sau grupurile islamiste.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.