Un jurnalist pakistanez, Javedullah Khan, în vârstă de 36 de ani, a fost ucis marţi seara târziu, într-un fost fief al talibanilor, au declarat miercuri surse din poliţie agenţiei France Presse. Atentatul nu a fost revendicat.

 Un Jurnalist, ai cărui apropiaţi erau opozanţi ai talibanilor, era însoţit de un poliţist, în satul Matta, în apropierea văii Swat din nord-vestul Pakistanului. Doi bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra vehiculului cu care se deplasa Khan, a relatat un oficial din poliţie, precizând că ziaristul a fost ucis pe loc.

Asasinatul a fost confirmat de un poliţist local, care a apreciat că a fost un ‘atac cu ţintă precisă’, potrivit Agerpres. El a adăugat că mai mulţi apropiaţi ai lui Khan – un frate şi câţiva unchi şi veri – au fost ucişi din cauză că s-au implicat în aşa-numite comitete de pace împotriva talibanilor.

Citeste si...  "Ma rugam in fiecare noapte sa nu se sinucida pe tura mea".

Organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International l-a caracterizat pe Javedullah Khan ca ‘un jurnalist deosebit de curajos’ şi a cerut o anchetă independentă.

Pakistanul este una din ţările cele mai periculoase pentru jurnalişti. Reprezentanţii presei sunt deseori închişi, bătuţi sau chiar ucişi după ce critică armata sau grupurile islamiste.