Ştie cineva cine este această minune de fată?!

indila-main

O asculţi o dată, n-o uiţi nicodată! Încă de la primele acorduri ale hit-ului “Derniere Danse”, vocea Indilei îţi rămâne în minte ca un drog. Cine este Indila? O cântăreaţă din Franţa, cu origini indiene şi algeriene, care a luat cu asalt toate playlist-urile radiourilor din România şi a ajuns în topul celor mai share-uite clipuri de pe Facebook.

Cu peste 17 milioane de vizualizări pe YouTube, în doar două luni de când a fost lansat single-ul ”Derniere Danse”, Indila este un fenomen muzical în adevăratul sens al cuvântului. Născută în Franţa, cântăreaţa, pe numele său real Adila Sedraia, are origini indiene şi algeriene, de aici şi inflexiunile vocii sale care trece uşor de la ritmurile orientale la chansonetele pariziene. 

Deşi este extrem de ascultată în întreaga Europă, despre Indila nu ştie prea multe… În puţinele interviuri pe care le-a acordat, tânăra, a cărei vârstă exactă n-o cunoaşte nimeni, vorbeşte mai mult despre muzica sa, preferând să nu amintească nimic despre viaţa personală.

indila-2

Indila scrie şi compune într-un mod neînţeles încă. Până la piesa “Derniere Danse”, artista era mai mult cunoscută ca o solistă de rap şi R&B, datorită colaborărilor sale cu nume celebre din branşă ca Nessbeal, Youssoupha, Skalp, TLF, Rohff sau Soprano.

Însă compoziţiile sale de pe primul album, “Mini World”, pe care tocmai l-a lansat pe 24 februarie prin Universal Music, nu au nicio legătură cu muzica rap sau R&B. În piesele sale se pot identifica mai multe influenţe: Michael Jackson, Ismael Lo, Buika, Warda, Brel, Lata Mangeshkar… Un mix între culturi diferite, poate şi de aceea îi place să se descrie ca fiind “un copil al lumii”, mai ales că, uneori, cântă în franceză, alteori – în engleză şi chiar în hindi!

„Derniere danse” este primul său single, lansat în Franţa în decembrie 2013, însă în România a pătruns doar de câteva săptămâni. Însă s-a întins ca un virus, căci, odată ce-ai ascultat piesa, nu mai poţi scăpa de ea… Pe 24 februarie, Indila şi-a lansat şi albumul de debut “Mini World” care, pe lângă hit-ul “Derniere danse”, conţine alte 9 piese printre care şi „Tourner Dans la Vide”. Pe site-ul oficial (www.indila.com) puteţi asculta un minut şi jumătate din fiecare track, după ce v-aţi logat cu contul de Facebook

Citeste si...  Nestatornicul Mihai Bendeac a înlocuit-o rapid pe Roxana Vancea