Indemn către români a șefului Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău Adrian Zoican a fost diagnosticat cu noul COVID-19 alături de alte zece cadre medicale din acest spital care lucrează pe Secția ATI.

Indemn a medicului Adrian Zoican a anunțat printr-o postare pe Facebook că a fost diagnosticat cu boala și îi îndeamnă pe oameni că respecte măsurile impuse de autorități și să se adreseze acestora dacă prezintă simptomele specifice.

Șeful UPU SJU Buzău, diagnosticat pozitiv cu noul COVID-19: Deși am respectat măsurile, există totuși un risc de contaminare
„Dragi prieteni, vă aduc la cunoștintă că în cursul zilei de astăzi mi-am recoltat un virocult SARS-COV2 deoarece în seara zilei precedente am prezentat dureri musculare și o ușoară rinită, simptomatologie care nu s-a repetat și astăzi. Cu toate acestea, testul s-a dovedit a fi pozitiv. De aceea, îi rog pe toți cei care au intrat în contact cu mine în ultimile zile, în cazul în care devin simptomatici, să se adreseze la UPU-SMURD pentru a cere ajutor medical. Deși am respectat măsurile de distanțare, regulile de igienă și de protecție, există totuși un risc minim de contaminare. Vă doresc multă sănătate și vă rog să dați dovadă de responsabilitate în relațiile sociale respectînd regulile mai sus prezentate. Să aveți o zi bună!”, a scris medicul Adrian Zoican, pe Facebook.

10 cadre medicale de la Secția ATI, infectate cu SARS-CoV-2
Numărul total de cadre medicale care lucrează pe Secția ATI a Spitalului Județean Buzău au fost diagnosticate cu noul COVID-19 după ce alte trei persoane au avut rezultate pozitive în urma testării pentru SARS-CoV-2. Astfel, conducerea spitalului a trebuit să dispună noi măsuri, printre care testarea celor 96 de angajați de pe această secție și amânarea tuturor intervențiilor medicale care nu sunt urgente.

În prezent, județul Buzău este unul dintre cele mai afectate de pandemia de coronavirus, cu un total de 1376 de cazuri de infectare.

Purtarea măștii de protecție, obligatorie în spațiile deschise din Buzău
Începând cu data de 30 iulie, în Buzău purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate a devenit obligatorie, după ce măsura a fost adoptată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău.


Citeste si...
Deputații dezbat moțiunea împotriva ministrului Dezvoltării, cel care, nu se ție de ce, a rămas neanchetat, în ciuda motivelor evidente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.