Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurentiu Ciurel, urmarit penal in dosarul senatorului Dan Sova, a semnat miercuri pentru un comision de 6 miliarde de lei vechi ce urmeaza sa fie primiti in transe de sotia unui procuror sef din DNA.

bani1

Miercuri, 18 martie, în ziua în care Comisia Juridică a Senatului a încuviințat solicitarea DNA de arestare a lui Dan Șova, pentru complicitate la abuz în serviciu, Laurențiu Ciurel, managerul Complexului Energetic Oltenia, a incheiat la biroul notarial al soției lui Dănuț Volintiru, procuror șef – adjunct al secției de combatere a corupției din DNA, un contract de vanzare a Exploatarii Miniere Berbesti de la CEO catre CET Govora.

Ciurel a insistat ca în contractul încheiat cu CET Govora să se precizeze clar că societatea din Vâlcea plătește toate taxele aferente tranzacției, mai puțin cele de autentificare notarială (cele mai costisitoare), care au rămas în sarcina CEO. Practic, Ciurel a vrut sa ca el, prin compania pe care o conduce, sa plateasca comisionul de 6 miliarde lei vechi in contul familiei Volintiru.

In lumina acestor detalii prezentate este interesant faptul ca DNA a cerut încuviințarea arestării complicelui Dan Șova, dar nu a cerut până în acest moment, nicio măsură preventivă împotriva făptuitorului Ciurel.

Citeste si...  Reacția PSD, la criticile Victoriei Nuland