Featured, Life

Incredibil. Uite câte calorii arde un sărut

Sarutul nu este doar o modalitate de a ne arata afectiunea fata de cei dragi, ci poate functiona ca un veritabil scut impotriva afectiunilor fizice si psihice.

1. Sarutul intareste imunitatea. Potrivit site-ului rd.com, sarutul ajuta organismul sa se protejeze in fata bolilor. Un studiu arata ca acest gest sporeste imunitatea femeii in fata citomegalovirusului, care poate cauza orbire sau alte defecte din nastere unui bebelus, daca mama l-a contractat in perioada sarcinii.

2. Sarutul arde caloriile. Potrivit diverselor studii, sarutul arde intre doua si sase calorii intr-un minut.

3. Sarutul antreneaza muschii fetei. Cercetatorii spun ca, in timpul unui sarut, o persoana antreneaza 30 de muschi.

4. Sarutul inlatura stresul. Cercetatorii afirma ca sarutul creste nivelul oxitocinei, substanta responsabila de relaxare. Creste, de asemenea, nivelul endorfinelor, acele substante responsabile cu starea de bine si nivelul dopaminei, cea care sporeste sentimentul de afectiune fata de partener.

5. Sarutul te ajuta sa iti alegi cel mai potrivit partener. O parte din cortex analizeaza senzatiile din jurul buzelor, obrajilor, limbii si nasului. Din cei 12 nervi cranieni, cinci dintre ei analizeaza informatiile provenite din zona buzelor. „In momentul sarutului, exista mecanisme care evalueaza starea de sanatate, fertilitatea si compatibilitatea genetica“, afirma Gordon Gallup jr., profesor de psihologie. Prin urmare, adauga el, ceea ce se intampla in timpul primului sarut poate pecetlui soarta relatiei.

6. Sarutul pasional, bun pentru sanatatea orala. Potrivit revistei „Dental Health“, sarutul pasional creste cantitatea de saliva care ajuta la mentinerea sanatatii gurii, dintilor si gingiilor si la „inlaturarea resturilor de mancare dintre dinti, iar prin stimularea sistemului imunitar ajuta organismul sa combata infectiile“. Cu toate acestea, in ciuda beneficiilor sale, sarutul poate fi si o poarta de transmitere a unor afectiuni precum herpesul sau mononucloza, asadar este important sa se evite contactul cu persoane bolnave.

blank