Senatorul Niculae Bădălău a fost amendat cu 5.000 de lei după ce locuința i-a fost spartă. Conform surselor ȘTIRIPESURSE.ro, Bădălău nu a ținut arma în condițiile prevăzute de lege. Mai mult, senatorul s-a ales și cu interdicția de a deține o armă vreme de cinci ani de zile.

„Legea nr. 295 /2004 republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Art. 129, pct. 11 neîndeplinirea obligaţiei de păstrare a armelor în condiţiile prevăzute la art. 26 alin. (1) ( _*Titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a legii ) se sancționează contraventional cu amendă în cuantum de 2001-5.000 lei si anularea dreptului de port și folosire a armelor.

Citeste si...  Iată artiștii cu cele mai multe nominalizări la Grammy

Anularea dreptului atrage după sine o interdicție de autorizare valabilă pentru 2 (doi) ani.

In cazul in care arma a fost pierdută sau furată din motive imputabile posesorului, masura anulării dreptului vine cu o interdicţie de autorizare ulterioară pentru o perioadă de 5 (cinci) ani. Anularea dreptului este prevăzută de art. 45, alin. 1, lit. d) si este sancționată de art. 129, punctul 52, raportat la art. 130, alin. 1, lit. e) cu amendă în cuantum cuprins între 5.001 si 10.000 lei”, se arată în lege.