Doi componenți ai naționalei de rugby din Fiji au fost arestați după ce au fugit din carantină, iar un fost căpitan al echipei i-a criticat dur pe aceștia. Amândoi sunt suspecți că ar avea COVID-19.

Autoritățile au decis să nu publice numele celor doi sportivi care au fugit din carantină, iar Simon Raiwalui, fost căpitan al naționalei de rugby din Fiji, i-a atacat pe Facebook: „Celor care au ales să nu respecte cele 14 zile de izolare obligatorie, ruşine să vă fie! Ziua judecăţii voastre va veni”, a scris Raiwalui, pe Facebook.

Au fugit din carantină și au stârnit furia oamenilor
La rândul său, premierul țării, Frank Bainimarama, i-a acuzat public pe cei doi sportivi că pun în pericol întreaga țară prin comportamentul lor. Conform FBC News, unul dintre sportivi a fugit chiar din spital, în timp ce al doilea era izolat la domiciliu.

Citeste si...  Cele mai tari faze de pe Facebook în 2014

Poliția i-a reținut pe cei doi, care se află acum în carantină, iar Federația de Rugby din Fiji a anunțat că în cel mai scurt timp va comunica pedeapsa sportivilor.

Un fost rugbist este acuzat că a răspândit COVID-19 la 400 de persoane. Riscă 15 ani de închisoare
Luca Singerman (22 de ani), fost rugbist la Buenos Aires Cricket & Rugby Club, poate ajunge în spatele gratiilor după ce a călătorit pe un vas, alături de 400 de persoane, iar ulterior a fost depistat pozitiv cu COVID-19.

Conform cotidianului Ole, Luca Singerman a fost plasat în carantină imediat după ce a coborât de pe vas, iar acum a fost depistat pozitiv cu COVID-19. Conform legilor din Argentina, acesta va fi cercetat pentru răspândire virusului și riscă între 3 și 15 ani de închisoare.