24 de senatori PSD şi UNPR au semnat o propunere legislativa care prevede că organizaţiile politice cu caracter comunist sa fie interzise. 

„Organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise. Scopul aceste interdicţii este prevenirea reinstaurării în Romania a regimului totalitar comunist care a funcţionat în ţara noastră între anii 1945 şi 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică – cu un număr de victime situat oficial între 500.000 şi 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populaţiei – România fiind totodată unica ţara în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului: peste 1.100 morţi şi peste 3.300 răniţi”, se arată în propunerea legislativă. 
Foto-sigla-comunism
Ei au inmanat-o in aceasta saptamana Senatului. Printre iniţiatori se numără liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, senatorii Gabriela Firea, Ilie Sârbu şi Timotei Stuparu. 

Citeste si...
BASESCU: OAMENII SUNT TARATI IN FATA PROCURORILOR PE BAZA UNOR DELATIUNI!

Actul normativ stipulează că aderarea la o organizaţie politică cu caracter comunist se va pedepsi cu închisoare de la 3 la 6 ani. De asemenea, constituirea unei asemenea organizaţii se va pedepsi cu închisoare de la 5 la 10 ani, iar sprijinirea sub orice formă a acesteia se va pedepsi, tot cu închisoare, de la 2 la 4 ani.