24 de senatori PSD şi UNPR au semnat o propunere legislativa care prevede că organizaţiile politice cu caracter comunist sa fie interzise. 

„Organizaţiile politice cu caracter comunist sunt interzise. Scopul aceste interdicţii este prevenirea reinstaurării în Romania a regimului totalitar comunist care a funcţionat în ţara noastră între anii 1945 şi 1989, acesta fiind cel mai criminal regim politic din Europa postbelică – cu un număr de victime situat oficial între 500.000 şi 2.000.000, cifră record dacă o raportăm la numărul populaţiei – România fiind totodată unica ţara în care s-au înregistrat victime la căderea comunismului: peste 1.100 morţi şi peste 3.300 răniţi”, se arată în propunerea legislativă. 
Foto-sigla-comunism
Ei au inmanat-o in aceasta saptamana Senatului. Printre iniţiatori se numără liderul grupului PSD din Senat, Mihai Fifor, senatorii Gabriela Firea, Ilie Sârbu şi Timotei Stuparu. 

Citeste si...  Protestatarii, din ce in ce mai aproape de portile Cotroceniului

Actul normativ stipulează că aderarea la o organizaţie politică cu caracter comunist se va pedepsi cu închisoare de la 3 la 6 ani. De asemenea, constituirea unei asemenea organizaţii se va pedepsi cu închisoare de la 5 la 10 ani, iar sprijinirea sub orice formă a acesteia se va pedepsi, tot cu închisoare, de la 2 la 4 ani.