Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice îi va audia, marți, de la ora 13.00, pe vicepremierul Paul Stănescu și pe fostul director al Serviciului, Dumitru Iliescu, informează Mediafax.

”Membrii Comisiei au hotărât prin vot pentru a avea doi invitați (la ședința de marți – n.r.). Primul este dl. senator și viceprim-ministru Paul Stănescu și cel de-al doilea invitat este dl. general Dumitru Iliescu, fostul director al SPP”, a declarat săprămâna trecută președintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice, Daniel Butunoiu.

Președintele Comisiei pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice a mai anunțat că au fost cerute anumite documente de la unele instituții.

”La solicitarea colegilor mei s-a aprobat și cererea către mai multe instituții a unei liste de documente, cum ar fi către ÎCCJ, în care îi rugăm să ne comunice numărul de mandate de ascultare emise la solicitarea SPP în intervalul 2009-2018, dar și regulamentul de organizare și funcționare și organigrama SPP”, a adăugat Butunoiu.

Citeste si...
Directorul Spitaluli Clinic din Cluj povestește cum i-a salvat masca viața

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, la începutul anului, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi „executat”, iar Stănescu va fi „protejat” şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

Curtea Constituţională a decis, pe 18 septembrie, respingerea sesizării de neconstituţionalitate formulată de PNL cu privire la înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) în activitatea unor partide politice.

Pe 4 iulie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care se înfiinţează Comisia comună de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a liderilor formaţiunilor.