Comisia Europeană a comandat un studiu de impact pentru a estima costurile şi beneficiile standardizării încărcătoarelor de telefoane mobile, relatează Euractiv, citând-o pe Margrethe Vestager, comisarul european pentru Competiţie.

Potrivit Euractiv, Comisia exercită presiuni la nivelul companiilor de zece ani pentru stabilirea unui model unic de încărcător. Pentru a-şi susţine poziţia, Comisia a invocat atât faptul că în fiecare an se strâng peste 51.000 de tone de deşeuri rezultate din urma aruncării încărcătoarelor vechi, cât şi problemele de compatibilitate care irită posesorii de telefoane mobile. Cele mai clare exemple sunt diferenţele dintre iPhone şi telefoanele care folosesc sistemele de operare Android.

În 2009, 14 companii producătoare de telefoane – printre care Apple, Samsung, Nokia şi Huawei – au semnat un memorandum de înţelegere cu privire la standardizarea încărcătoarelor, care însă a expirat în 2012.

Citeste si...  IGSU vrea sa cumpere transport aerian de 37 milioane lei

”Dat fiind nivelul nesatisfăcător al progresului acestei abordări voluntare, Comisia va lansa în scurt timp un studiu de impact pentru a evalua costurile şi beneficiile altor opţiuni”, a precizat Margrethe Vestager, comisar european pentru Competiţie.

Foto: Hepta