Vânzarea de marijuana în scop recreativ a devenit legală, miercuri, în statul american Illinois, spre bucuria consumatorilor care au luat cu asalt magazinele din care pot procura planta, arată Chicago Tribune.

Vânzarea de marijuană în scop recreativ prima achiziţie de marijuana în scop recreativ din Illinois a fost făcută pe 1 ianuarie, la ora 6.00 dimineaţa, de la Farmacia nr. 33 din Chicago, în faţa căreia se adunaseră peste 500 de persoane dornice să utilizeze planta fără a avea probleme cu legea.

„A putea procura şi consuma marijuana în scop recreativ este un lucru minunat”, a declarat Mejia, prima persoană care a cumpărat legal primele grame de canabis, pentru Chicago Sun-Times.

Illinois a permis încă din 2018 achiziţionarea de marijuana în scop medical, dar acum a devenit cel de-al 11-lea stat din SUA care permite utilizarea şi vânzarea sa în scop recreativ.

Legea – aprobată de Legislativul controlat de democraţi şi semnată de guvernatorul democrat J. B. Pritzker – le permite persoanelor cu vârsta minimă de 21 de ani să deţină până la 30 de grame de canabis în stare naturală (frunze şi muguri uscaţi) şi până la 5 grame de concentrat. Guvernatorul Pritzker a acordat şi peste 11.000 de graţieri pentru cei care fuseseră condamnaţi pentru trafic sau deţinere ilegală de marijuana.

Citeste si...
SUA anunta ca s-ar putea ajunge la o "confruntare militara", daca Rusia incalca Tratatul fortelor nucleare intermediare

Poliţia era prezentă în faţa principalelor magazine, doar pentru a controla traficul.

Althoff a avertizat că marijuana în scop recreativ nu poate fi consumată în public şi a adăugat că, la fel ca toate produsele noi, poate fi puţin scumpă. În Illinois, există deja aproape 40 de magazine care au primit licenţe pentru a vinde marijuana în scop recreativ.

În octombrie 2018, Canada a devenit a doua ţară din lume care a legalizat posesia şi consumul de canabis în scop recreativ, după Uruguay, în 2013.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.