Șeful Secției de nefrologie, Mihaela Bălgrădean, nu confirmă încă diagnosticul, evaluarea bebelușului încă nu s-a terminat. ”Este o suspiciune de copil bolnav cu o diaree severă și trebuie să vedem despre ce este vorba. Este vorba de un copil de un an și patru luni”, a afirmat dr. Bălgrădean.

Micuţul are un an şi patru luni iar părinţii lui au venit cu el direct de la Bucureşti, speriaţi fiind de ceea ce s-a întâmplat cu ceilaţi bebeluşi din judeţul Argeş.

Ministrul Sănătăţii a afirmat luni că starea şapte bebeluşi internaţi la Spitalul Marie Curie se îmbunătăţeşte progresiv, patru dintre aceştia continuă tratamentul sub formă de dializă, doi dintre ei fiind cu evoluție din ce în ce mai bună.

Citeste si...  Decizie incredibilă a doctorului Gheorghe Burnei: Ce a făcut după ce tribunalul i-a dat voie să profeseze într-un spital de stat

Ceilalţi trei copii continuă tratamentul de recuperare în insuficiența renală acută. În cazul copilului internat la Spitalul de Pediatrie din Iaşi, autorităţile au subliniat că acesta se află în stare de sănătate bună, însă nu există elemente care să lege acest caz de cele înregistrate în judeţul Argeş.

Potrivit oficialilor Ministerului Sănătăţii, nu există elemente care să confirme legătura dintre cazuri.