Maria Şarapova (31 de ani, 23 WTA) a anunţat că nu va participa la turneul WTA de la Birmingham, cel la care ar fi trebuit să dea startul pregătirilor pentru Wimbledon.

Eliminată în sferturile de finală de la Roland Garros de Garbine Muguruza, jucătoarea învinsă de Halepîn semifinale, rusoaica e aşteptată să facă o figură mult mai bună la Wimbledon, turneu pe care l-a câştigat în 2004, dar problemele fizice o împiedică să se acomodeze cu iarba la competiţia de la Birmingham, care începe pe 18 iunie. Miercuri, Maşa a declarat forfait: „Trebuie să am grijă de corpul meu. Asta înseamnă că trebuie să iau câteodată nişte decizii dificile. Am nişte amintiri frumoase de la Birmingham şi sunt foarte dezamăgită că nu pot evolua la ediţia din acest an”, a spus Şarapova, care i se alături lui Madison Keys pe lista jucătoarelor importante care nu vor participa la turneul englez.

Citeste si...  Stela Popescu a ajuns la spital după un spectacol!

Iar Birmingham este locul în care, în mod tradiţional, Şarapova îşi începe pregătirea pentru Wimbledon. Rusoaica a câştigat competiţia engleză în 2004 şi 2005 şi a mai jucat alte două finale, în 2007 şi 2010. În cazul în care ar fi putut juca, pentru Maşa ar fi fost primul meci pe iarbă din 2015, de la semifinala pierdută cu Serena Williams la Wimbledon.

Turneul de la Birmingham e programat în a doua săptămână a sezonului de iarbă, una în care Simona Halep ia pauză. Dacă multe jucătoare importante încep atunci pregătirile pentru Wimbledon, liderul mondial a ales să o facă tot în Anglia, la Eastbourne, dar începând cu 25 iunie.