Mediul online a fosr revoltat de către un arădean după ce o filmare în care își îndemna pitbull-ul să atace alt câine a devenit virală pe Facebook.

Conform unui utilizator al cunoscutei platforme de socializare, un individ din localitatea Buteni, județul Arad, pe nume Stepan Ionel, își folosește animalul de companie pentru a omorî alți câini și zeci de pisici.

În filmarea se poate observa cum Stepan Ionel își asmute câinele să atace un alt patruped legat cu un lanț. Împreună cu acesta mai sunt și alți trei indivizi, doi apar pe filmare, iar un al treilea face dovada acestui act de cruzime, filmând întreaga scenă.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Lorena Radu, a dezvăluit că tânărul din Buteni are 23 de ani și că pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de cruzime împotriva animalelor.

„Oficial putem să vă comunicăm faptul că, în urma apariției pe rețelele de socializare a imaginilor și fotografiilor respective, polițiștii Postului de Poliție Buteni s-au sesizat din oficiu, l-au identificat pe cel bănuit de comiterea faptei. Este vorba despre un tânăr de 23 de ani din aceeași localitate, iar pe numele acestuia a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cruzime împotriva animalelor”, a declarat Lorena Radu.